“Barış, eşitlik, kardeşlik istiyoruz”

(HABER MERKEZİ)-Adana Alevi Platformu, 1978 yılında Maraş’ta yaşanan ve resmi rakamlara göre 120 denilen ne yazık ki daha fazla kişinin hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin de yaralandığı Maraş katliamının 42. Yıldönümünde basın açıklaması yaptı.

Akkapı Kültür Yardımlaşma ve Eğitim Derneği (AKYED), Alevi Kültür Dernekleri Adana Şubesi (AKD), Dersimliler Derneği, Adana Alevi Kültürünü Araştırma Derneği (AKAD), Demokratik Alevi Derneği, Ehlibeyt Vakfı, Sivas Serinyayla Dayanışma Derneği, Akdeniz Vakfı (ASDA), Vartolular Derneği, Şakirpaşa Cemevi Derneği, Yüreğir Cemevi Derneği, Karayusuflu Yardımlaşma Derneği, Kayışlı Kültür ve Eğitim Derneği, Arap Halkları Dayanışma Derneği, Bulamlılar Derneği ve Ceyhan Hacıbektaş Veli Vakfı’nın oluşturduğu Adana Alevi Platformu adına konuşan Dönem Başkanı Hüseyin Cömertpay, yaşanan bu katliamın basit bir Alevi-Sünni düşmanlığı ile açıklanamayacağını vurguladı.

Planlı ve örgütlü bu saldırıyı ve 7 gün süren katliama hiçbir müdahalede bulunulmadığına dikkat çeken Cömertpay, “Maraş katliamının faillerinin cezalandırılmaması Çorum’u yaşattı. Ardından bu topraklar Sivas’ı, Gazi’yi, Roboski’yi, Suruç’u, Ankara’yı gördü. Bu saldırılar faili meçhul kaldığı sürece bir yenisi eklenmeye devam edecek. Mafyalar etrafa tehditler savururken, hakkını arayanlar bertaraf edilmeye çalışıldıkça bu topraklara adalet gelmeyecek. İnanç ve fikir özgürlüklerine alçakça saldırıda bulunan bağnaz, gerici zihniyetler hak ettikleri  cezayı bulmayıp aramızda kol gezdikçe  bu topraklarda huzur bulunamayacak” dedi.

Laik, demokratik, özgür bir ülkede eşit haklarla, eşit koşullarda, barış içinde, birlikte, bir arada yaşama inadından vazgeçmeyeceklerini, demokrasinin, insan haklarının, özgürlüklerin, hukukun üstünlüğünün yeşermesini istedikleri bu coğrafyada katliamlarla yüzleşmenin şart olduğunu kaydeden Cömertpay, “Maraş katliamında ve sonrasında yaşanan bütün katliamlarda kaybettiğimiz canlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, dünyanın neresinde yaşanırsa yaşansın insanlık suçu olarak görülmesi gereken bütün katliamları, ayrım yapmaksızın lanetliyoruz. Bu ülkedeki farklı inanç ve kültürlere mesafe koymadan, ötekileştirmeden, bu kan gölüne çevrilmiş topraklara barış, eşitlik ve adalet gelene kadar mücadelemize devam edeceğiz. Maraş katliamını unutmadık, unutturmayacağız” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor