Keskin: Akademi sayesinde kentimiz tenisin merkezi olacak

Adana Tenis, Dağ ve Su Sporları Kulübü (ATDSK), kulüp bünyesinde Adana’da hayata geçirdiği Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisi olan High Performance Tennis Center’da (HPTC) şampiyon raketler yetiştiriyor. ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin, “Akademi sayesinde kentimiz tenisin merkezi olacak” dedi.

Kuruluşunda 51 yılı geride bırakan ATDSK bünyesinde uluslararası tenis akademisinin kurulması amacıyla, Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) Başdanışmanı İtalya’daki Vavassori Tenis Akademisi’nin kurucusu Renato Vavassori ile görüşmeler yapıldı. Vavassori, ekibiyle birlikte Adana’ya geldi, kenti gezdi, ATDSK’nın alt yapısını inceledi, antrenörlerle toplantılar yaptı. ATDSK Başkanı Keskin ve Yönetim Kurulu Üyesi Tenis Kaptanı Özkan Çetin de, İtalya’ya giderek, Vavassori Tenis Akademisi’ndeki tenis eğitimlerini, antrenmanları ve kondisyon çalışmalarını incelediler. Yapılan görüşmelerin ardından iki kulüp teniste partnerlik yaparak, Adana’da Türkiye’nin ilk uluslararası tenis akademisini hayata geçirdiler. Vavassori’nin de katıldığı törenle açılan HPTC’de yapılan antrenmanlar, kısa sürede meyvesini verdi. ATDSK, akademinin ilk yılında farklı yaş gruplarında ATDSK’lı 5 tenisçi Türk Milli Takımı’na girmeyi başardı. Ulusal ve uluslararası turnuvalardaki başarılar da peş peşe geldi.

İTALYANLAR ADANA’DA, ADANALILAR İTALYA’DA

ATDSK ile tenis partnerliği yapan İtalya’daki Vavassori Tenis Akademisi’nin kurucusu Renato Vavassori başta olmak üzere İtalya’dan antrenörler ve kondisyonerler yıl boyunca Adana’ya geldiler. Vavassori, Mavro Pezzi, Nicola Sabolek, Luce Ronzoni, Angelo Orsini, Angelo Pelati, Stafano Bettinelli, ATDSK antrenörleriyle toplantılar yaptılar, antrenman ve kondisyon programları hakkında bilgi paylaşımında bulundular, antrenmanlara bizzat girdiler. Bu antrenmanlar sırasında Renato ve ekibinin seçtiği başarılı sporcular da, İtalya’ya giderek, Vavassori Tenis Akademisi’nde kamp yaptılar.

VAVASSORI; ADANA’DAKİ GİDİŞAT İNANILMAZ

Keskin ve Yönetim Kurulu Üyesi Özkan Çetin’deki heyecanı gördükten sonra Adana’ya gelme kararı aldığını kaydeden Vavassori,  konuşmasında şunlara yer verdi:

“Adanalı tenisciniz İpek Soylu da 10 yıl kadar önce İtalya’daki akademimizde kamp yapmıştı. Bu kez ATDSK ile yollarımız keşişinde Adana’nın kaderimde olduğunu düşündüm.  Kentte geldik, ATDSK’yı gezdik. Yüksek performans tenis merkezi olması için gereken her şey tesislerde mevcuttu. ITF’deki görevim gereği antrenmanları geliştirebilmek için dünyayı geziyorum. Sayısız tenis kulübü gezdim. Adana’da akademi kurulması beni de çok heyecanlandırdı. Son bir yılda yaptığım izlenimime göre sunu söyleyebilirim ki, teniste Adana’daki gidişat inanılmaz olacak. Çünkü, burada istek, heyecan, coşku ve motivasyon var. Bu motivasyon Adana’yı, Türkiye’nin en iyi tenis merkezi haline getirecek. Antrenörler, teknik kadro, sporcular, veliler ve kulüp yönetimiyle hepimiz tek vücut, tek ruh, tek takım olduk. Ekip çalışmasıyla akademiyi Türkiye’de duymayan kalmayacak.”

ULUSAL KAMP MERKEZİ

Pandemi dönemini yeni tesis ve yatırımla geçirdiklerinin altını çizen Keskin, başkanlığı döneminde 6 yılda 4 milyon liradan fazla yatırım yaptıklarını, 6’ncı toprak kortu hizmete geçirdiklerini, şu anda 6’sı toprak 2’si kapalı 10 sert zemin olmak üzere toplam 16 kortumuzla sporcularımızın, üyelerimizin, Türk tenisinin hizmetine sunduklarını kaydetti.

 Vavassori ile partnerliğin ardından hedef büyüttüklerini ve gözlerini Avrupa’ya çevirdiklerini belirten Keskin, konuşmasını şöyle tamamladı:

“ Türkiye’nin en büyüğü olan ATDSK’yı, Avrupa’nın en büyüğü yapma yolunda adımlarımızı attık, projelerimizi hazırladık. Yeni hedefimiz, başarılı sporcularımızı Avrupa’nın en iyi tenisçileriyle Adana’da buluşturmaya yönelik mega bir proje olacak. Avrupa’da sıralamada ilk 8’de bulunan tenisçilerin gelip, kampa gireceği, antrenmanlar yapacağı, Adana’mızı uluslararası tenis merkezine dönüştürecek National Traning Center’ı (NTC) (Ulusal Kamp Merkezi) Adana’da kuracağız. NTC Projesi, tenisçilerimizi Avrupa ülkelerinde üst sıralarda yer alan tenisçilerle buluşturacak. Teniste Asya’dan Avrupa’ya bağlantı sağlayacak. Adanamızı uluslararası statüye getirecek. Kentimiz tenis dünyasında, Avrupa’da konuşulan ülke olacak. Sadece Avrupa’da ki iyi tenis oyuncuları değil, onların antrenörleri, hatta aileleri de Adana’ya gelecekler, spor turizmi ile ülkemize döviz bırakacaklar. Bu proje, Türkiye’de ilk defa Adana’da hayat bulacak. Avrupa’da ise sadece dört ülkede var. Adana’mızın değerli yöneticileri de bu projemizi destekledikleri takdirde Avrupa’da bu projeyi hayata geçiren 5’inci ülke Türkiye olacak. Bu projeyle Avrupa Adana’yı konuşacak.”

Başkan Keskin, Renato Vavassori, Yönetim Kurulu Üyesi Tuna Girtine Işık ile birlikte geçtiğimiz günlerde Çukurova Kaymakamı Mustafa Kaya, Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay, Adana Gençlik ve Spor Müdürü Muzaffer Çintimar’ı da ziyaret ederek, Ulusal Kamp Merkezi Projesi’ni anlattılar, kulübün başarıları hakkında bilgi verdiler. (BÖLGE ÖZEL)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor