Eğitim konferanslarının okullara etkisi

HABER: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE)-Öğretmen ağının yürütücülüğünü üstlenen Eğitim Reformu Girişimi tarafından 2004 yılında düzenlenmeye başlayan Eğitimde İyi Örnekler Konferanslarında sunulmuş 1700 proje arasından “zamansız örnekler” olarak seçilen 6 projeden 3 tanesi Adana Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezinde  eğitimcilerle buluşuyor. Türkay Tol, Nuri Gürdil, Mevlüt Çınar’ın  konuşmacı olarak katılacağı “Eğitim Konferanslarının Okullara Etkisi” karşılaşmalar etkinliğinde sınıflardan konferanslara ve konferanslardan okullara uzanan yoldaki çalışmalar ve tecrübeler katılımcılarla paylaşılacaktır. 

16 Şubat Cumartesi günü 14.00 16.00 arasında gerçekleştirilecek olan” Öğretmen Ağının” bu çalışmasında eğitimde geliştirilen iyi örneklerin çoğaltılması ve eğitimcilerin birbirlerinden beslenmelerini sağlamak  amaçlanmıştır. Etkinlik herkesin katılımına açık olup ücretsizdir.

Öğretmen Ağı’nın yürütücülüğünü üstlendiği Eğitim Reformu Girişimi’nce düzenlenen Eğitim  Konferansları’nın etkisi konulu konferans Seyhan Belediyesi Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde 16 Şubat 2019 Cumartesi günü saat 14.00-16.00 saatleri arasında yapılacak. Etkinlik herkesin katılımına açık olup ücretsizdir.

Öğrenmeye dair merakı arttırmak için icat çıkarmak, yeni fikirler üretmek, bu fikirleri uygulamak ve uyguladıkça geliştirmek gerekir. Bu deneyimleri paylaşacak alanların varlığı, hem eğitimde geliştirilen iyi örneklerin çoğalmasının, hem de eğitimcilerin merak ettiklerini tartışabilmenin, birbirlerinden beslenmelerini sağlar.

Öğretmen Ağı’nın yürütücülüğünü üstlenen Eğitim Reformu Girişimi’nin her yıl düzenlediği Eğitimde İyi Örnekler Konferansı deneyimlerinin paylaşılacağı “Eğitim Konferanslarının Okullara Etkisi” karşılaşmalar etkinliği, konferanstan sınıflara uzanan yolda bir köprü kuracak.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor