ADANASPOR YENİLGİYİ HAK ETMEDİ

Haftalardır kazanamayan Adanaspor, deplasmanda son haftaların en iyi mücadelesini yapmasına rağmen hakem Bülent Birincioğlu’nun yanlış kararları karşısında Yılport Samsunspor’a 2-1 yenilmekten kurtulamadı.

Turuncu-Beyazlı ekibin tüm futbolcuları kazanmak için sahada basmadık yer bırakmadılar. Daha önceki karşılaşmalarda bireysel hataları nedeniyle takıma maç kaybettiren kaleci Goran Karacic, 3 mutlak golü önledi. Ayağa paslar yaptılar. Kenarları kullandılar ve ters top oynadılar. Bloklar arası yardımlaşmanın yanı sıra rakip kalede gol aradılar.

Adanaspor savunmasında zaman zaman bireysel hatalar yine dikkati çekti. Başta Celil olmak üzere gol yollarında da son vuruşları yapmakta zorlanan Turuncu-Beyazlılar iyi mücadele ettikleri karşılaşmada yine gol atamadılar. Rakip takım oyuncularından Erkam, kendi kalesine ters vuruşla Adanaspor’a gol kazandırdı.

Gole yakın olan deneyimli oyuncu Ergin Keleş’in oyundan alınması da yanlıştı. Zaten, değişiklikte Ergin Keleş’in oyundan alınmasına bozulduğu ve Sportif Direktör Hakan Hacıbektaşoğlu’na “Beni neden oyundan aldın?” şeklinde serzenişte bulunduğu dikkati çekti.

İlk yarısı golsüz kapanan karşılaşmada, kaliteli ve deneyimli oyunculardan kurulu ve süper ligi hedefleyen Samsunsporlu futbolcuların, hakemi aldatmaya yönelik hareketleri tepkilere neden oldu. Sonradan oyuna alınan Guıdo son dakikada attığı golle adeta kurtarıcı oldu

Deneyimli Teknik Direktör Ertuğrul Sağlam, küçümsediği Adanaspor’un hücumları karşısında zor anlar yaşadı ve adeta doğum yaptı. Kötü oynayan futbolcularına kızdı. 5 oyuncu hakkını kullandı. Hakemin desteğiyle uzatma dakikalarında 3 puan kazanan taraf oldular. 

Hakem Bülent Birincioğlu, özellikle Evren’in ceza sahası içinde Burak Çalık’a hafif yüklenmesiyle penaltı vermesi tepkilere neden oldu. Burak Çalık’ın hakemi aldatması da ayıplandı. Kubilay kazanılan penaltıyı gole çevirdi. Hakemin yanlış kararını en güzel eski deneyimli hakem TRT yorumcusu Bünyamin Gezer şöyle açıkladı:

“Beni arayarak penaltıyı soran dostlarım oldu. Tertemiz pozisyondu. Asla penaltı değildi. Bu pozisyona endirekt serbest atış bile verilmezdi.”

Şayet VAR uygulaması olsaydı. Hakem asla penaltı vermez, ayrıca kendini yere atan Burak Çalık’a sarı kart gösterirdi.  Maçın hakkı beraberlikti. Adanasporlu yöneticilerin kötü gidişe önlem almaları gerekir. Aksi halde korkulu rüyalar görülür. Başkan Bayram Akgül’e bir duyurumuz olacak. BU SEZON KESİN KÜME DÜŞME UYGULANACAK.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor