HAKEM VE GÖZLEMCİLER DERNEĞİNDEN SERİ ZİYARETLER

Türkiye Faal Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği (TFFHGD) Adana Şube Başkanı Tülay Tapçı, İl Hakem Kurulu Başkanı Cahit Kum ile yönetim kurulu üyeleri, Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Adana Şube Başkanı Dt. Ahmet Bozan ve Türkiye Futbol Antrenörleri Derneği (TÜFAD) Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer’i ziyaret ettiler.

Tülay Tapçı, sporun taban birlikleriyle sürekli diyalog halinde olduklarını, İl Hakem Kurulu Başkanı Cahit Kum ile yaptıkları ziyaretlerinin büyük yararlarının bulunduğunu, kentin sporda gelişimi için çaba gösterdiklerini söyledi.

Futbol Federasyonu’nun amatör karşılaşmaların başlatılması için kulüp başkan ve yöneticilerin de görüşlerini alarak bir kısım hazırlıklara giriştiğini ifade eden Tapçı, ziyaret sırasında şunları kaydetti:

“ Sporun paydaşlarıyla ilişkileri geliştiriyoruz. Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar yakın tarihte göreve başladı. Hayırlı olsun ziyaretinde bulunarak hakem ailesinin çalışmaları hakkında bilgi verdik. Bizi çok iyi karşılayarak babacan tavırlarıyla uğurladı.  İl Spor Müdürü Çintimar da ekip çalışmasına önem veren eski milli atlet ve deneyimli bir müdür. Daha sonra Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Adana Şube Başkanı Ahmet Bozan ile Türkiye Antrenörler Derneği Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer’i de ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunduk. Ziyaretlerin büyük yararı olduğuna inanıyoruz. İl Spor Müdürü Çintimar, ASKF Başkanı Ahmet Bozan ve TÜFAD Şube Başkanı Mehmet Sümer, hakemlerin her zaman yanında olduklarını ve gerekli desteği vereceklerini belirterek bizleri mutlu ettiler.”

ASKF Başkanı Dt Ahmet Bozan, sporun evrensel bir dil olduğunu, birlikten kuvvet doğacağını belirterek, bu bağlamda bütün sporun paydaşları birlikte hareket etmeleri gerektiğinin altını çizdi.

HAKEMLER AMATÖR MAÇLARIN BAŞLAMASINI BEKLİYORLAR

Tülay Tapçı, Merkez Hakem Kurulu üyeleri Mahmut Çetiner ile Kadir Tozlu’dan büyük destek gördüklerini, Adana’nın bu yönden hayli şanslı olduğunu ifade etti.

Süper lig ve klasmanda görev alan hakem ve gözlemcilerin hayli başarılı olduğunu vurgulayan Tapçı, konuşmasında şunlara yer verdi:

“Öncelikle MHK üyeleri Mahmut Çetiner ile Kadir Tozlu’dan çok mutluyuz. Onlarla sürekli iletişim halindeyiz. Süper ligde başta Zorbay Küçük olmak üzere Caner Ak, Murat Temel ve Furkan Ürün çok iyi maçlar çıkartıyorlar. Ayrıca, klasmanda 22 hakemimiz var. 2 ve 3 ligde Tarık Güldal, Metehan Alpat, Doğukan Yıldırım ve Halil Erdoğan da her hafta sonu önemli maçlarda görev alıyorlar. Toplamda 119 hakemimiz var. Ayrıca 7 gözlemcimiz var. Bunlarda her an amatör maçlar başlayacak gibi program içinde antrenman yaparak kendilerini hazır tutuyorlar. Dileğimiz herkesi olumsuz etkileyen pandeminin tamamen bitmesidir.”

Tapçı, önümüzdeki günlerde Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürü Akif Oflaz’ı da ziyaret edeceklerini de sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor