Söyler: Çifte mutluluğumu ve heyecanımı dostlarımla paylaştım

Vücut Geliştirme sporunda kardeşi Kazım Söyler ile birlikte Adana ve Türkiye genelinde öncülük eden, renkli kişiliğiyle tanınan, eski sporcu, uluslararası hakem ve antrenör Nihat Söyler, 62. doğum gününü ve Bölge Gazetesi’nde hem doğum günü, hem de köşe yazarlığının birinci yılını tamamlaması nedeniyle, gazete çalışanlarına çiğ köfte ziyafeti verdi. Nihat Söyler’in kardeşi Kazım Söyler, kardeşine elleriyle çiğ köfte yedirdi.

Nihat Söyler, çiğ köfte malzemelerinin tamamının memleketi Adıyaman’dan getirdiğini, kardeşi milli vücutçu ve antrenör Kazım Söyler’in de baba mesleği olan çiğ köfte konusunda hayli yetenekli olduğunu söyledi.

“Heyecanımı ve mutluluğumu dostlarımla paylaştım” diyen Nihat Söyler, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Doğum yerim Adıyaman. Ancak, kardeşim Kazım söyler ile birlikte çok genç yaşlarda özellikle vücut geliştirme branşında milli sporcu, uluslararası hakem ve antrenörlüğümüzü Adana’da elde ettik. Atletik Conan Fitness Spor Merkezi’nde milli takıma yüzlerce sporcu, hakem ve antrenör kazandırdık. Vücut geliştirme federasyonunun başkanlık hariç hem kademesinde görev yaptım. Spor sayesinde Türkiye’nin tüm illerinde yeni dostlar edindim. Bunun yanı sıra salonumuzda hijyenik ortamda sağlıklı kalmak için spor yapmak isteyen binlerce farklı meslekten insanlara bilimsel olarak katkı sağladık. Bu nedenle Adana benim ikinci vatanım. Doğum günümü ve köşe yazarlığımda birinci yılımı gazete bürosunda kutlamayı arzuladım. Bana köşe yazmam için sayfalarını açan kurucu ve genel koordinatör Nevzat Uçak,  İlker Uçak ve sayfa editörü Mehmet Apaydın’a minnet ve şükran borçluyum.”

ASKF BAŞKANI DT BOZAN: “NİHAT SÖYLER ÇALIŞKAN YETENEKLİ BİRİSİ”

Çig köfte ziyafetine katılan Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu (ASKF) Adana Başkanı Dt. Ahmet Bozan, Nihat Söyler’i yıllardır tanıdığını, çalışkanlığı, heyecanı ve üretkenliğinin hiç değişmediğini kaydetti.

Nihat Söyler’in aynı zamanda ASKF’nin delegesi olduğunun altını çizen Bozan, şöyle devam etti:

“Nihat Söyler’in Adana ve Türk sporuna büyük emekleri var. Binlerce öğrenciyi spora kazandırdı. Yetenekli sporcuların milli takımlarda yarışması için büyük mücadeleler verdi. Yıllardır kurucusu olduğu salonda binlerce farklı meslek grubundan kişilere spor yaptırdı. Bu bağlamda, dostluğa önem veren, herkesle iyi ilişkiler kuran Nihat Söyler’in hakkını teslim etmemiz gerekir. Yolu açık olsun. Spora katkı sağlayan herkese minnettarız.”

Çiğ köfteyi yoğuran, hazırlayan milli vücutçu ve antrenör Kazım Söyler,  bulgur, baharat ve diğer malzemelerin Adıyaman’dan getirdiklerini, bunu babasından öğrendiğini, çiğ köftenin marul ve yeşillikle tüketilmesi halinde ağır gelmeyeceğini ifade etti.

Ziyafette, İlker Uçak ve Ahmet Bozan’ın yanı sıra, ASKF Denetleme Kurulu Başkanı Uğur Şekeroğlu,  sayfa editörü Mehmet Apaydın, Ramazan Şanıvar, Yener Ekinci ve Ali Akıllı’da hazır bulundu.

-KOCAİSPİR’DEN KUTLAMA-

Bu arada, Yüreğir Belediye Başkanı, spor dostu Mehmet Fatih Kocaispir’de çiçek göndererek Nihat Söyler’in doğum gününü kutladı. Söyler, Kocaispir’in nezaketinden dolayı duygulandığını belirterek, teşekkür etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor