Büro Memur-Sen’de Tanrıöver dönemi

ADANA (BÖLGE)-Memur-Sen Konfedarasyonuna bağlı Büro Memur-Sen Adana 1 Nolu Şube Başkanlığı’na Mehmet Tanrıöver seçildi.

Genel Kurulda 52 delegenin oyuyla Mehmet Tanrıöver seçilirken, ekibiyle birlikte sendikada vermiş oldukları mücadeleden dolayı “Azmin Zaferi” kazandı yorumlandı.

 Büro Memur-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı Ahmet Curabaz’ın emekliye ayrılması sonucunda gidilen kongrede,Divan Başkanlığını Genel Başkan Yardımcısı Bekir Turhan’ın yanı sıra İstanbul Şube Başkanlarından Yahya Gökcür, Mersin Şube Başkanlarından Ahmet Kızıl yaparken, Mehmet Tanrıöver ve ekibinin dışında Cemal Kılıç, Nurullah Demirbağ ve Ümit ekici Büro- Memur-Sen Başkanlığı için Yüreğir Kültür Merkezinde 130 delegenin katılımı ile gerçekleşirken, 52 oy alan Mehmet Tanrıöver Adana 1 No’lu Büro Memur-Sen’in yeni başkanı oldu.

Büro Memur-Sen Adana 1 Nolu Şube Genel Kurulunda 1 Oy’un geçersiz olduğu Seçimlerin sonunda oy dağılımı şu şekilde gerçekleşti.

Mehmet Tanrıöver: 52 oy, Cemal Kılıç: 44 oy, Nurullah Demirbağ: 32 oy alırken, Ümit Ekici’ye de 1 oy çıktı.

Oy sayımının ardından Mehmet Tanrıöver, duygularını delegelerle paylaşırken şunları kaydetti.

“Öncelikle bu gün burada bulunan tüm memur arkadaşlarıma ve delegelerimize teşekkürlerimi sunuyorum. Biz biriz, beraberiz, birlikte güçlüyüz. Bizimle burada bu havayı teneffüs eden, bana oy veren veya vermeyen delegelerimiz şunu bilsinler ki, biz herkesin haklarının sonuna kadar savunucusu olacağız. Zira rahmetli Mehmet Akif İnan Hocamızın Sendikacılığa getirdiği düstur bunu ister. Türkiye’de sendikacılığın mihenk taşı olan Akif İnan, “sizinle karşıt düşüncede olanların bile hakkını savunmak boynunuzun borcudur” diyerek, her şeyden önce insan merkezli bir sendika anlayışını bina etmiştir. Bu alanda önemli bir ahlak ve duruş ortaya koymuş; muhalif duruşunu hakkını savunduğu emekçiler için bir davaya ve okula dönüştürmüştür. Şimdi bizler bir bayrak yarışı olan bu okulda bayrağı devraldık. Ve bir gün bayrağı devredeceğimiz güne kadar, gururla ve hakkaniyet ölçüsünden şaşmadan taşımaya huzurlarınızda söz veriyorum. Tekrar tekrar hepinize yürekten teşekkür ederken, sizleri Allah’a emanet ediyorum” diye söyledi

Büro Memur-Sen Adana 1 No’lu Şube Başkanı Mehmet Tanrıöver’in Listesi:

Mehmet Tanrıöver Başkan

Ahmet Yılmaz Başkan Vekili (Sosyal Güvenlik Kurumu)

Esef Taşkınlar (Adana Emniyet Müdürlüğü)

Nasıf Ünaldı (Defterdarlık)

Betül Akbulut (Sosyal Güvenlik Kurumu)

Kadir Doğantekin (Adana Vergi Dairesi Başkanlığı)

Ayşe Nacar (İçişleri Bakanlığına Bağlı Yüreğir Kaymakamlığı)

Denetim Kurulu

Hüseyin Güngör (İŞ-KUR Müdür Yardımcısı)

Ökkeş Doğan (Adana Vergi Dairesi Başkanlığı)

Hamdi Orhan,

Özge Demiroğlu (Sosyal Güvenlik Kurumu)

Ömer Yetek

Disiplin Kurulu

Harun Akça

Özkan Çamlıbel,

Bülent Çakır

Halil brahi İnce

Adem Çetinkaya

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor