DENİZ BAYKAL’A HAKSIZLIK YAPANLAR

Geçirdiği bir rahatsızlık sonucu uzun süredir tedavi görüyordu Deniz Baykal ölümün eşiğinden dönmüştü.. Büyük iradesiyle hayata tutundu ve önemli ölçüde sağlığına kavuştu.

Deniz Baykal, önceki gün de TBMM’de yemin etti.. Bir takım haddini bilmezler, Deniz Baykal’ın yeniden Milletvekili olmasını ve yemin etmesini, belli yaşına rağmen hala siyasete devam etmesini eleştiriyor..

Beyler! Devlet adamları kolay yetişmez.. Kolay yetişmeyecek devlet adamlarından biri de Deniz Baykal’dır.

Ecevit hükümetlerinde üç kez Bakanlık yapan Deniz Baykal, dönemin en zor koşullarında rağmen görevini en iyi şekilde yapmış bir devlet adamıdır.

Amerika ordusunun, Türkiye üzerinden Irak’a müdahalesini yaptığı 60 dakikalık konuşması ve salonu dolduran milletvekillerinin çılgınca alkışlamasını, sonucunda teskerenin reddedilmesini ne çabuk unuttunuz.

Eğer, Baykal o konuşmayı yapmasaydı, milletvekillerini etkilemeseydi, bugün Türkiye topraklarında onbinlerce Amerikan askerini görecektiniz.. Bu bile yetmiyor mu Deniz Baykal’ı anlatabilmek için..

Deniz Baykal ki, 80 ihtilalinde, birileri sesini çıkaramazken  gözetim altında olmasına rağmen bir avuç arkadaşıyla CHP’nin kuruluş yılını göğsünü gere gere kutlamış, Türk halkına mesaj vermiştir.

Deniz Baykal ki, ihtilal yapanlar tarafından kapatılan CHP’yi bir bir araya geldiği arkadaşlarıyla birlikte yeniden Türk siyasetine kazandırmış, Atatürk ve arkadaşlarının ruhunu rahatlatmıştır.

 Neymiş efendim Deniz Baykal, “Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yasağını neden kaldırmış?” Suçlamanın en büyüğü bu..

Efendiler! Bir siyasi parti milletin desteğiyle tek başına iktidara gelmiş ise, demokrasilerde o partinin lideri yasaklı olmaz.. Olursa demokrasi olmaz..

Deniz Baykal, Türkiye’de demokrasinin varlığını tüm dünyaya ilan etti.. Bunu anlayamıyor musunuz?

Siz, Deniz Baykal’a “Hırsız” diyebiliyor musunuz? Siz Deniz Baykal’a “Diploması tartışılır” diyebiliyor musunuz? Siz Deniz Baykal’a tecrübesiz diyebiliyor musunuz? Siz Deniz Baykal’ın vatan ve millet sevgisinden kuşku duyuyor musunuz?

Siz, işin bu tarafına bakın..

Bir takım kendini bilmezler “Baykal CHP’yi yeniden kurdu, solu böldü” gibi basit düşüncelerle eleştirilede bulunuyor.

Siz, eleştirecekseniz aşağıdaki paylaşımı yazanlara sessiz kalanları, CHP’nin hangi durumdan, hangi duruma getirildiğini eleştirin. Ve bugün “Deniz Baykal, sağlık sorunuyla karşı karşıya kalmasaydı, bu yaşananlar yaşarınır mıydı” diye sorgulama yapın..

Buyrun, meydanı boş bilen birinin sosyal medyada paylaştığı sözleri okuyun ve CHP’nin neden sessiz kaldığını sorgulayın.. Bırakın Deniz Baykal’ı sorgulamayı..

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor