Avrupa İş Pazarına Giriş Projesi Türkiye Ayağı Adana’da Gerçekleşiyor

HABER: Mehmet KOL

 ADANA (BÖLGE)-Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ile desteklenmeye uygun bulunan Avrupa İş Pazarına Giriş Projesinin Türkiye ayağı Adana’da gerçekleşme devam ediyor.

Adana Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin ev sahipliğinde Erasmus+ Stratejik Okul ortaklığı projesi kapsamında, Belçika, Norveç ve İtalya’dan gelen 7 öğretmen ve 15 öğrenci ile projenin Türkiye ayağı gerçekleştiriliyor. Aynı proje kapsamında, 5 Mayıs 2019- 12 Mayıs 2019 tarihleri arasında Adana’dan 5 öğrenci ve 3 öğretmen Norveç’in Fusa kentinde proje toplantısına katılacaklar. Geçmiş tarihlerde aynı proje kapsamında 5 öğrenci 2 öğretmen Belçika’nın Kortrijk kentine ve İtalya’nın Piazza Armerina kentinde katılım sağladılar.

Mutlaka Yabancı Dil Öğrenilmeli

Adana Sarıçam Evliya Çelebi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi müdürü Mehmet Demiryürek, “Türkiye Ulusal Ajansı’nın sağladığı fon ile öğrencilerimizin mesleki kariyerine önemli bir katkı sağlıyoruz” dedi. Bu proje ile öğrencilerin okul hayatından sonraki iş kariyerinde bir adım önce başladığını belirten Demiryürek, bizler ne kadar katlı sağlamaya çalışsak da öğrencilerin bir şeylerden yararlanabilmesi için İngilizce bilmeleri gerektiğini söyledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor