ÜNLEM İŞARETLİ GAZETECİLER..

Altın Koza Fim Festivali’nin yeniden başlatılması için muhteşem bir kampanya başlatmıştık.. Kamuoyu BÖLGE’nin kampanyasını destekliyordu.. Odalar, siyasiler,bürokratlar ve halk desteğini yanımıza almıştık..
Film yapımcılarının yanı sıra, Adanalı gazeteci-yazar Nebil Özgentürk, Adanalı sinema oyuncusu Menderes Samancılar, merhum Yılmaz Köksal ve film yapımcılarını davet etmiş, Ticaret Odası’nda geniş katılımlı bir toplantı yapmıştık.. Son derece yararlı olmuş, ilk adım atılmıştı.
Aynı akşam konuklarımızı Seyhan Oteli’nde ağırladık.. Yemek sırasında gazeteci arkadaşımız Ufuk Tekin masamıza geldi “Abi yeni bölge temsilcimiz geldi, uygun görürseniz sizinle tanışmak istiyor” dedi.. “Buyursun” dedik.. Geldiler, kısa süre sohbetimize katıldı, sonra izin isteyip ayrıldı.
Ertesi gün Ufuk Tekin telefonla aradı “Abi bölge temsilcimiz seninle bir röportaj yapmamı istiyor, uygun görür müsünüz?” dedi, “olur, buyur gel” dedik..
Bir gün sonra geldi Ufuk.. Söyleşide bulunduk..
Ertesi gün yine Ufuk aradı “Abi röportajı yazdım, sana ne kadar gazete gönderelim” dedi.. Teşekkür ettim, bayiden alabileceğimi, zahmet etmemesini söyledim. Ufuk “Abi öyle değil, biz röportaj yaptıklarımıza toplu gazete veriyoruz. O nedenle aradım” diye konuştu..
Hayret ettim.. Nasıl olurdu? Her röportaj yaptığınıza toplu gazete vermek, gazetecilik ilkeleriyle tamamen tersti..
Ufuk’a teşekkür ettim, röportajı kullanmamasını rica ettim.. Telefonu kapadık, kısa süre sonra Ufuk yine aradı, “Abi toplu gazete almana gerek yok, röportajı kullanıyoruz” dedi..
Zahmet ettiğini söyledim, ama ne gazeteyi aldım, ne de okudum, bugüne kadar da o röportajda neler anlattı, neler yazdı bilmiyorum.. Ama şunu biliyorum, o gazete temsilcisiyle, Seyhan Oteli’ndeki buluşmaya katılımından sonra bu güne kadar hiç karşılaşmadım, karşılaşmamaya özen gösterdim.
Çünkü gazetecilik ticaret işi değildi..
Çünkü gazetecilik toplu gazeteler satıp yüksek tiraj göstermenin aracısı değildi..
O gazetecinin adı, şimdi uluslararası mafya ile ilişkileri gündemde.. Sosyal medyada adını soyadını yazdığınızda karşınıza neler, neler çıkıyor.
Eeee.. Gazeteci var, gazeteci (!) var.. Allah bizi ünlem işaretli gazetecilerden etmesin..
VE ÇUKOBİRLİK
BÖLGE Gazetesi’nin görevi doğru habercilik, sorunların çözümünde katkıda bulunmak, okurlarını bilgilendirmek, kentin sorunlarını dile getirip çözüm üretmektir… Çukobirlik Kapanmasın kampanyamızı da aşağıdaki Fotoğrafta görülen o dönem Ziraat Mühendisleri Başkanı Ayhan Barut, Çiftçi Yılmaz Çetinkaya, Fethiye Atıl, FAlmanya Fahri Konsolosu Tevfik Kısacık’ın da aralarında bulunduğu bir komite kurmuş, toplantılar yapıyorduk…
Ancak, o gün Adana Milletvekili ve daha önce de Sanayi Odası Başkanlığı yapan Ümit Özgümüş, Çukobirlik’in kapanmasını savunmuştu..
Sonuç, çıkarılan binlerce işçi, kapanan üniteler, yalnızlığa itilen binalar, kaybedilen Adana ekonomisi oldu..
BÖLGE, röportaj yapıp toplu gazete satan değil, haber yapıp okurlarını bilgilendirmek, varsa yayın yoluyla halkın yanında olan gazetedir.
BÖLGE tüm engellemelere rağmen halkın gazetesi olmaya ve halk için hizmete devam edecektir.
ÇUKOBİRLİK KAPATILMASIN KAMPANYAMIZIN KOMİTE ÜYELERİ..

MERHUM YILMAZ KÖKSAL DA BÖLGE GAZETESİNİN DÜZENLEDİĞİ TOPLANTIYA KATILMIŞTI.MEKANI CENNET OLSUN..
