Şekere yüzde 25 zam geldi

(HABER MERKEZİ)-Girdi maliyetlerinin her geçen gün arttığını ve üretimin durma noktasına geldiğini belirten şeker fabrikaları, fabrika çıkışı 3.93 lira olan şeket fiyatına yüzde 25 zam yaptı.

Türkşeker’in resmi internet sitesinde yer alan bilgiye göre, 3.93 liradan satılan kristal şeker fiyatı 4.91 oldu. Kristal şekerin KDV dahil fiyatı ise 5.30’a çıktı. Böylece yüzde 25 zammın ardından kristal şekerin 50 kilogramlık çuval fiyatı da 212 TL’den 265,28 TL’ye çıktı.

10 ŞEKER FABRİKASI ÖZELLEŞTİRİLMİŞTİ

2018 yılında yapılan özelleştirme ihaleleri ile Türkşeker’in bünyesindeki 10 şeker fabrikası özelleştirilirken, geriye kalan 15 şeker fabrikası ile makine fabrikaları ise özelleştirme kapsamından çıkarılarak, Varlık Fonuna devredilmişti.

Varlık Fonu’na devredilen Türkşeker’in hangi bakanlığa bağlanacağı belli olmadığı için Yönetim Kurulu oluşturulamamıştı. Yönetim Kurulu oluşturulamadığı için de şeker fiyatlarına zam yapılamıyordu.

Şekere zam yapılmadığı için de artan maliyetlerden dolayı fabrikalar şeker satışlarını durdurma noktasına getirmişti. Türkşeker’in geçtiğimiz günlerde Tarım ve Orman Bakanlığı’na bağlanmasıyla birlikte şirket Yönetim Kurulu oluşturularak, şeker fiyatları da yeniden belirlendi.

PALANDÖKEN’DEN STOKÇULUK UYARISI

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, şekerin bakkallar aracılığıyla dağıtılmasını talep etti. Konuya ilişkin açkılama yapan Palandöken, şunları kaydetti:

“Gündem konularından birisi olan piyasada şeker yok problemini mahallenin bakkalı çözer. Bunun için de zaman kaybedilmeden şeker raflarının boş olmasına çözüm olarak bakkallarımız devreye sokulmalı.

“BAKKALLAR HAZIR”

Fabrikalardan direkt vatandaşa arz için bakkallarımız aracı olmak için hazır. Zam söylentileri, kuraklık gibi birçok sebep sunularak üç beyazdan biri ve evlerimizin olmazsa olmazı şekerin vatandaşa yok denilerek satışının olmaması durumu kabul edilemez.

STOK UYARISI

Üretimde bir sorun olmamasına rağmen rafların boş kalması, stokçuluk yapmanın kimseye bir faydası olmayacaktır. Bakkallarımız aracılığıyla bu durum hızlı bir şekilde çözülebilir.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor