ŞAMBAYAD TEFECİ YUVASI MI OLUYOR

Polisin yaptığı operasyonlarla yakalanan tefeci haberlerinden sonra, aynı sorunu yaşayan bazı vatandaşlar ihbarda bulunarak Çukurova İlçesi’nin Şambayad semtinde tefeciliğin meslek haline getirildiği öne sürülerek, güvenlik görevlilerinin bu bölgeyi yakın takibe almaları halinde bazı gerçeklerin görüleceğini öne sürdü.

Bu arada yüzde 15 ile 50 arasında faize para vererek haksız kazanç sağladıkları, para verdikleri kişileri tehdit ile korkuttukları ileri sürülen ve Adana polisi tarafından yakalanan 8 Tefeci suçlusundan 4”ünün sevkedildikleri mahkemece tutuklandığı bildirildi.


(HABER MERKEZİ)- Adana polisi tarauındanTefecilik yapıp, haksız kazanç sağladıkları ileri sürülen ve yapılan operasyonla yakalanarak  gözaltına alınan 8 şüpheliden 4’ü sevkedildikleri mahkemece tutuklandı.

NASIL OLDU?

Adana Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü soruşturma kapsamında tefecilik yaparak haksız kazanç sağladığı ileri sürülen 8 zanlı hakkında gözaltı kararı verildi. Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğüne bağlı Mali Büro Amirliği ekipleri 6 Mart günü şafak vakti harekete geçti. Polis eş zamanlı olarak 11 ayrı adrese operasyon düzenledi. Yapılan operasyonlarda tefecilik yaptığı ileri sürülen 8 zanlı gözaltına alındı. Zanlılar adli tıp biriminde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra sorgulanmak üzere emniyete götürüldü. Zanlıların 50’den fazla kişiye yüzde 15 ile 50 arasında faizle para vererek haksız kazanç sağladığı, para verdiği kişileri tehdit ile korkuttuğu ileri sürüldü. Zanlılar ifadelerinin alınmasının ardından adliyeye sevk edildi.

Zanlılardan M.T., Y.T., G.T. ve L.T. tutuklanırken, diğerleri tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ŞAMBAYAD TEFECİ YUVASI

Öte yandan, son günlerde tefecilik olayının giderek arttığını belirten bazı vatandaşlar, Çukurova ilçesinin Şambayad bölgesine dikat çekerek, “Burada bazı insanlar tefeciliği meslek haline getirmiş..Çete haline dönüştürülen bu tefeciler, bazı insanlara tefecilik yoluyla yüksek faizle para verip, ellerinden senet aldıklarını, ancak ödeme yapılmasına rağmen senedin “Üzerimde değil, sonra veririm” deyip, sonra yasal takibe aldırarak, tehdit yoluyla yeniden para istedikleri öne sürüldü.

Adana polisinin, yaptığı operasyonlarla büyük başarı elde ettiğini belirten bazı kişiler, “ancak Şambayad bölgesindeki tefeciler hem yüksek oranda faizle para satıyor, hem de senedi ödenmiş olmasına rağmen vermeyerek mükerrer para talebinde bulunuyor, tehdit yoluyla huzursuz ediyor. Adana polisimizin bu bölgede yapacağı bir soruşturma ile gerçekler meydana çıkacaktır.” Diye konuştular.

Gelen ihbarlar arasında bir kişinin kendisini polis olarak tanıttığı, ancak oto galericiliği yaptığını da öne süren vatandaşlar şöyle dedi;

 “Yüz tanıma bölümünde görevli polis olduğunu söyleyen, ancak galericilik yapan bir kişi de bu tefecilerle beraber. Adana Emniyet Müdürlüğü”nün bu yönüyle yapacakları bir araştırmada, olayın ne kadar vahim olduğunu anlayacaklardır”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor