Ayhan Barut’tan 5 Ocak kutlaması

(HABER MERKEZÄ°) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, Adana’nın düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 100. yılını büyük bir onur ve gururla kutladıklarını belirtti. Adana’da 100 yıl önce yakılan bağımsızlık ateÅŸini hiçbir kuvvetin asla söndüremeyeceÄŸini vurgulayan Barut, “Güzel kentimiz Adana’nın düşman iÅŸgalinden kurtuluÅŸunun 100. yılında Ulu Önderimiz, BaÅŸkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk baÅŸta olmak üzere bu toprakları vatan kılmak için canlarıyla ve kanlarıyla bedel ödeyen aziz ÅŸehitlerimizi, yiÄŸit gazilerimizi, kahraman Adanalılar’ı saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları ÅŸad olsun” dedi.
“ADANA KURTULUÅžA Ä°LHAM VERDÄ°”
5 Ocak KurtuluÅŸ Bayramı dolayısıyla yazılı bir açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Barut, 100 yıllık bir gururu ve onuru yaÅŸamanın mutluluÄŸu içinde olduklarını ifade etti. Ulu Önder, BaÅŸkomutan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Bende bu vekayinin ilk hissi teÅŸebbüsü bu memlekette, bu güzel Adana’da vücut bulmuÅŸtur” sözünü hatırlatan Ayhan Barut, “Adana’nın Ulusal KurtuluÅŸ Savaşına ilham verdiÄŸi çok açıktır. Şüphesiz ki güzel ülkemiz ve kentimiz emperyalist iÅŸgale karşı destansı bir mücadele vermiÅŸtir. Bu destanda yüreÄŸi bağımsızlık ve özgürlük sevgisiyle atan kahraman Adanalı hemÅŸehrilerimiz, ‘Tam bağımsız bir Türkiye’ mücadelesinin de simgesi olmuÅŸtur. Ne kadar övünsek azdır” diye konuÅŸtu.
“ÖLÃœMSÃœZ DESTANDIR”
Ä°ÅŸgalden kurtuluÅŸ tarihi olan 5 Ocak 1922’nin sıradan bir gün olmadığına dikkat çeken Ayhan Barut, ÅŸunları kaydetti:
“Övünçle andığımız 5 Ocak 1922 tarihi iÅŸgalci güçlere karşı verilen görkemli mücadelenin eÅŸsiz bir zaferle sonuçlandığı tarihe altın harflerle yazılmış çok önemli bir gurur ve onur günüdür. Bu tarihte verilen mücadele ölümsüz bir destandır, yolumuzu aydınlatan ışıktır. Bir Adanalı olarak kurtuluÅŸ destanımızın baÅŸladığı yerde doÄŸup büyümenin ve yaÅŸamanın onurunu taşıyoruz. Bu duygularla  Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaÅŸları ile kurtuluÅŸ mücadelesinde kanıyla ve canıyla kahramanlık destanı yazan aziz ÅŸehitlerimizi, yiÄŸit gazilerimizi minnetle ve rahmetle anıyorum. 5 Ocak KurtuluÅŸ Bayramımız kutlu olsun. Dost düşman herkes bilmeli ki, bu topraklarda 100 sene evvel yakılan bağımsızlık ateÅŸini hiçbir kuvvet söndüremeyecektir!”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor