Karalar: Çevre iller bizi geride bıraktı

Müteahhitler Birliği’nin davetlisi olarak toplantıya katılan Zeydan Karalar, Türkiye’nin kalkınmasında temel gücün inşaat sektörü olduğunu  ve  Adana’yı hep birlikte kalkındıracaklarını söyledi. CHP Seyhan Belediye Başkan Adayı, Akif Kemal Akay da, konuşmasında üretime yönelik çalışmalar yapılması gerektiğini, kalkınmanın ana güçlerinden biri olan üretime ağırlık verileceğini belirtti. Toplantıya Adana Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Aytaç Durak”ta katıldı.

HABER: Salih Onur BAŞKAN

FOTOĞRAFLAR: Mehmet KOL

ADANA (BÖLGE)-Adana Müteahhitler Birliği, Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhur ittifakının  adayı Hüseyin Sözlü’den sonra, Seyhan Belediye Başkanı ve Millet ittifakının adayı Zeydan Karalar ile CHP Seyhan Belediye Başkanı Akif Kemal Akay’ı da yemekli toplantıya davet etti.

Adana Büyükşehir Belediye eski başkanlarından Aytaç Durak’ın da katıldığı toplantıda, ilk konuşmayı Müteahhitler Birliği Başkanı Sedat Teoman Gürsesli, Seyhan’ın imar sorununun mutlaka çözülmesi gerektiğini belirterek, plansız kent görünümünün ortadan kaldırılmasının kalkınmada öncülük edeceğini söyledi.

CHP Adana Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, Mustafa Fidan Vursavuş, Vedat Gürsesli, Barış Gürsesli, Kadir Kırılmaz, Mustafa Kalu, Nejdet Gürsesli , Burhan Civan, Mehmet Büyükyılmaz, Muhittin Göndermez, Nadir Vurankaya ve  çok sayıda Adana’nın tanınmış müteahhitlerinin de katıldığı toplantıda, Başkan Gürsesli şöyle dedi; “Değerli arkadaşlar Seyhan denilince 850 bin nüfusu olan, birçok ilden büyük olan bir semt söz konusu oluyor. Seyhan çok göç aldı. Bakılınca plansız bir kent olarak görünüyor. Seyhan’nın 96 mahallesi var. Birçoğu imarlı değil. Yeni bir proje ve kamulaştırma ile Seyhan çok daha iyi bir semt haline gelebilir. Eğer olmaz ise gelecekler başkanlar için de büyük sorunlar ortaya çıkar. Bizim kentimizde, daha iyi daha güzel bir semt yaratmak istiyoruz. Değerli başkanlarımız biz sizin her zaman yanındayız, Zeydan Başkanımıza yaptığı hizmetlerden dolayı teşekkür ediyoruz.”

KARALAR NE DEDİ?

Düzenlenen toplantıya davet edilmekten büyük memnuniyet duyduğunu belirten Seyhan Belediye Başkanı ve Millet İttifakı’nın Adana Büyükşehir Belediye Başkan adayı Zeydan Karalar da, konuşmasında inşaat sektörüne büyük önem vereceklerini, ancak Adana’nın çevre illerdeki kalkınmanın gerisinde kalmasından dolayı üzüntülü olduğunu söyledi.

Karalar, konuşmasında şöyle dedi; “Sizinle birlikte olmak bizim için bir büyük bir onur . Adana’nın çok etkin insanlarıyla birlikte olmak, sorunları paylaşmak bilgi -alışverişi yapmak bizim için çok önemli . Bu kesim sadece Adana için değil Türkiye için çok önemli bir kesim . Bizim de çok önem verdiğimiz bir kesim . Ben hep şunu söylerim inşaat sektörü dünyanın her yerinde çok önemdir . Altyapıyı ve gelişimi bitiren ülkelerin hiçbiri artık %5 %6 kalkınamaz . Nedeni çok inşaat ihtiyacının olmamasından kaynaklanır . Türkiye’nin kalkınması inşaat sektörü ile olur . Gelişmekte olan ülkelerde kalkınmanın önemli bir bölümü inşaat sektöründen oluşur.

Son yıllarda tamamen, en çok sorun yaşayan kesim de mütahitler. İnşaatlar satılmıyor, aslında Türkiye’de çok ciddi reel sektör krizi çıkabilir. Adana kalkınma ve gelişimin en büyük gücüydü. Ne yazık ki bugün böyle bir Adana  yok. Kahramanmaraş’ın sanayide bizi geçmesi, durumu özetliyor. Madem biz 6. büyük kentiz, neden yatırım almada 6. sırada değiliz? Çevre iller bizi yatırımda  geçti. Belediye başkanlarının bu durumda yapacakları sınırlı ancak biz elimizden geleni yapacağız”

 “Her kesimden Meclis üyesi adaylarımız var” var diyen ve Zeydan Karalar, konuşmasında şöyle devam etti; “Biz iş yapma endeksinde olan insanlarız, bir iş yapacaksak en iyisini yapacak insanlarız. Sonuçta biz bir yere gelirken, nereye geldiğimizi ne yapmamız gerektiğini bilen insanlarız. Belediye başkanı Adana’yı bilen biri olmalı, Adana’da doğmuş olması bir şey ifade etmiyor. Adana’da bir hikayesi olmalı, Adana’yı idare etmeli. Bir bakkal dükkanı bile yönetmiş bir adamı başkan yaparsanız, bir hizmet göremezsiniz.

Mütahitler Adana’nın önemli bir gerçeği, çok konuştuk mütahitlerimizin sorunlarını biliyoruz. Bu nedenle mütahit olan bir arkadaşımızı Meclis üyesi yaptık. Her kesimden Meclis üyesi adaylarımız var. Biz imarla ilgili yaptıklarımızı sanırım duyuramadık. İmarsızlık bozuk bir düzendir. Adana, dağınık yıpranmış bir hal almış. Benim yaptığım en iyi iş, birçok yere imar vermek oldu. Mavi Bulvar’dan aşağı gelirseniz sağlı sollu bakın, kentsel dönüşüm çok iyi işlendiğini görmüş olursuz. Namık Kemal mahallesinde bir vatandaş yüzünden 6 defa imarı durdurmak zorunda kaldık. 12 proje o mahallede öylece duruyor ancak yapacağız.

Adana’yı Turizm Kenti Yapacağız

Büyükşehir’e geldiğimizde 50 yıllık bir plan yapmamız gerekiyor. Bu şehir nereye büyüyecek, nüfusu ne kadar olacak, kentleşme nasıl olacak? Bunların hepsini yapmamız gerekiyor.

Ben laf atmak için söylemiyorum, metronun ikinci hattını yaparım. Olması da lazım. Bunların hepsi planlı bir şekilde olmalı. Devlet Bahçeli Köprüsü bir yere kadar geldi ve durdu. Plan yapmak lazım. Avrupa’nın yüz sene önce çözdüğü toplu taşıma sorununu çözmemiz gerekiyor. Metrobüs hattı oluşturulmalı, bisiklet yolu yapmak lazım . Neden olmasın?

Dünyanın belki de en güzel şehri Adana, kültürü var, hikayesi var, mesela Seyhan Nehrine bakın sürekli akıyor. Bu güzellik nerede var?

Turizm kenti yapılabilir, yapılmalıdır. Büyükşehir de bazı şeyler yaptı bunun için ama biz onları geçtik. Büyükşehir’in başına geldiğimizde Adana’yı turizm şehri yapacağız.”

AKAY “Üretim Krizi Çözer “

CHP Seyhan Belediye Başkan adayı Akif Kemal Akay da, üretime yönelik çalışmalar yapacağını belirterek, görüşlerini şöyle dile getirdi: “Türkiye dünya tarihinde ilk kez küçülürken enflasyonu yaşayan bir ülke oldu. Böyle bir ortamında oluşmasının nedeni de üretimsizlik oldu. Türkiye’nin böyle bir durumdan kurtulmasının çözümü, ekonomik anlamda ileri gitmesi ve üretimi teşvik etmesidir. Toplumun tüm üreten kesimlerinin, artık ciddi anlamda güçlenmesi gerekiyor. Bizim temel amaçlarımızdan birisi de üretime destek vermek. Biz birlikte çalışırsak ki böyle görünüyor, bizlerin her birlikte, üretimi artırmamız gerekiyor. Bunu da başaracağız.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor