Adana, Jakaranda moruna boyandı
Adını, mor çiçekli Jakaranda ağaçlarından alan Jakaran’da Festivali, Çukurova Belediyesi’nin himayesinde, Adana halkına armağan edilen bir kültür-sanat etkinliği olarak, dün itibarıyla resmen başladı. Kökeni Güney Amerika olup yıllardır Adana’nın sokaklarını süsleyen Jakaran’da ağacının mor rengi, festivalin açılış yürüyüşüyle birlikte cadde ve bulvara taştı. Yürüyüşün gerçekleştiği, Turgut Özal Bulvarı ile Demet Ertem’in sahne aldığı konser alanı olan Süleyman Demirel Bulvarı girişine akın eden Adanalılar, geç saatlere kadar festivalin tadını çıkardı. Konser öncesi bir konuşma yapan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, festivalin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve Adana’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyleyerek, bu festivalle birlikte Çukurova’yı kültür-sanat kenti yapma hedefiyle çıktıkları yolda önemli bir adım daha attıklarını dile getirdi.
***
HABER; YENER EKİNCİ
ADANA (BÖLGE) – İŞKAD proje önerisi ve komite desteği ile Çukurova Belediyesi tarafından hayata geçirilen Jakaranda Festivali, dün rengarenk görüntülere sahne olan açılış yürüyüşü ve ünlü şarkıcı Demet Ertem konseriyle resmen başladı. Üç gün sürecek festivalin coşkusunu dans ve müzik eşliğinde yaşayan Adanalılar, yürüyüşün gerçekleştiği Turgut Özal Bulvarı ile konser alanı olan Süleyman Demirel Bulvarı girişine adeta akın ettiler. Yürüyüş kortejine katılıp açılan pankartın bir ucundan tutan ve vatandaşları selamlayarak coşkuya ortak olan Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, konser öncesi bir konuşma yaptı. Festivalin Türkiye’de bir ilk olduğunu ve Adana’nın tanıtımına büyük katkı sağlayacağını söyleyen Başkan Çetin, bu festivalle birlikte Çukurova’yı kültür-sanat kenti yapma hedefiyle çıktıkları yolda önemli bir adım daha attıklarını dile getirdi.
ADANA, MAYISTA DA ÇOK GÜZEL
Çetin, “Jakaranda Kültür Sanat Festivali, Uluslararası Portakal Çiçeği Karnavalı’na rakip olmayacak. Nisan ayında Adanamız çok güzel oluyor. Nisan ayında Adana’ya gelemeyenler için mayıs ayında çıkın gelin diyoruz. Bu bir cadde ve sokak festivalidir. Kortejimize büyük ilgi gösterilmesi bizi çok sevindirdi. Festival boyunca, Jakaranda müziği ve dansı da özel olacak” dedi.
NİYET 3 YIL ÖNCE, NASİP BUGÜNE
Jakaranda Festivali için 3 yıl önce patent hakları için başvuruda bulunduklarını; ancak COVİD 19 salgını nedeniyle start veremediklerini dile getiren Çetin, şunları söyledi; “Kökeni Güney Amerika olan jakaranda ağaçları, yıllardır Adana’nın sokaklarını süslüyor. Ağırlıklı mayıs ayında olmakla beraber, bir miktar da ekim ayında çiçek açıyor. Bu dönemde; kentimiz, mor renk ağırlıklı harika bir görsele kavuşuyor. Hepimizin önünde fotoğraf çekildiği fakat adını bile bilmediğimiz bu ağaçların ismini verdiğimiz festivalimizle, Adana’yı ön plana çıkarmayı hedefliyoruz.”
EĞLENCE VE SANAT İÇİÇE
Festivalin eğlence içeriğini sanatla birleştireceğini ifade eden Çetin, festival süresi içerisinde toplam 105 adet etkinlik gerçekleştirileceğini belirterek, “Sanat çadırları oluşturduk. Bu çadırlarda; resim, heykel, fotoğraf, ahşap oyma, cam üfleme, seramik, mozaik, kağıt rölyef, grafiti gibi sanat alanlarından çok değerli sanatçılarla, vatandaşlarımızı buluşturuyoruz. Ziyaretçilerimiz; sanatçılarımızla birlikte karşılıklı bu sanat dallarını gerçekleştirme imkanı bulabilecekler” diye konuştu.