İYİ KADINLAR GÜÇLENME EĞİTİMLERİNE BAŞLADI

HABER: AYŞE TOPAK

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Kadın Politikaları  Akdeniz Bölge Eğitim Koordinatörü Doçent Dr. Sn. Servet Hali Adana ya gelerek, Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça’nın misafiri oldu.

Bir dizi ziyaret ve program gerçekleştirerek, Kadın teşkilâtına yönelik olarak ilk eğitim toplantısını gerçekleştirdi.

Programın başında İl Başkanı Göktürk Boyvadaoğlu’nu ziyaret ederek, çalışmalar ile ilgili bilgiler verdi.

Daha sonra Ka.-der Adana Şubesini ziyaret etti. Ka-der Adana Şubesinde Baskan Zühal Özbelli ve yönetim kurulu ile bir araya gelen Doç. Dr. Servet Hali , Adana Kadın Politikaları Başkanı Çiğdem Akça ve başkan yardımcıları Nezihe Kurluk ile Öznur Kırıkdallı  ile ziyareti gerçekleştirdi.

IYI Parti Kurucular kurulu üyesi ve Bölge Eğitim Koordinatörü Doç.Dr. Servet Hali, Genel Başkanı Meral Akşener’in kadınlara verdiği önem doğrultusunda, yerel ve genel seçimlerde pek çok kadın adaya ön sıralardan yer vereceğini belirtti. Ayrıca teşkilatlarda da kadınların daha ön plana çıkması için yeni bir güçlendirme programına başlandığı ve bu doğrultuda Servet hanımın Adana’ya geldiğini belirttiler.

Büyükşehir Belediyesi Tiyatro salonunda gerçekleştirilen Eğitim Toplantısında Doç. Dr. Servet Hali “Kadın Politikaları Başkanlığı teşkilatı güçlendirme programı tanıtımı, parti kalkınma projeleri ve propaganda araçları” konularına değindi. İl ve ilçelerden 150 Kadın teşkilât mensubu kadın eğitime katıldı.

3 hafta sonra ilce ilce dolaşarak yerelde kadınların yanına gidilerek iletişim tekniklerine değinecekler.
Eğitim sonrasında 10 Kadın kooperatifinin bir araya gelerek oluşturduğu Adana Kadın Kooperatifleri Birliğinin Ürün Satış Merkezinde birlik başkanı Zeynep Kırılmış ile bir araya gelerek bilgi aldılar ve kadınları desteklemek amacıyla alışveriş yaptılar. İYİ Partinin Kadın Kooperatiflerine çok önem verdiğini şu anda 15 ilde Güneşin Kadınları adında kooperatiflerinin bulunduğunu, kadın istihdamını ve kadın üretimini değerlendirmeyi çok önemsediklerini belirttiler ve birlik başkanını kutladılar.

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor