Barut’tan 3600 ek gösterge düzenlemesine tepki

(HABER MERKEZÄ°) – Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Adana Milletvekili Ayhan Barut, iktidarın ‘müjde’ diye duyurduÄŸu ek gösterge düzenlemesinin tam anlamıyla hayal kırıklığı yarattığını belirterek düzenlemenin revize edilmesini istedi.
“HAYAL KIRIKLIÄžI YARATTI”
Ek gösterge konusuyla ilgili tepkisini Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) genel kurulunda dile getiren Barut, “Kamu emekçilerine yönelik ek gösterge konusunu içeren teklif oldukça yetersizdi. Maalesef komisyonda görüşüldü ve kabul edildi. Ne yazık ki milyonlarca insanın itiraz ettiÄŸi düzenleme Meclis’ten geçti ama önerilerimiz dikkate alınmadı. Ä°ktidarın müjde olarak sunduÄŸu 3600 ek gösterge deÄŸiÅŸikliÄŸi hayal kırıklığı yarattı. Kamuda çalışan teknik hizmetler sınıfına tabi mühendis, mimar ve ÅŸehir plancıları bu düzenlemede yok sayılmıştır” dedi.
“BU UTANCA ORTAK OLMAYALIM”
Türkiye’de ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve fahiÅŸ zamlarla birlikte yaÅŸamın oldukça zorlaÅŸtığına dikkat çeken Ayhan Barut, ÅŸunları kaydetti:
“Kamudaki meslektaÅŸlarımızın üstlendikleri sorumluluk ve ürettikleri hizmetle karşılaÅŸtırılamayacak kadar kötü ekonomik ve sosyal koÅŸullarla mücadele etmek zorunda kalması, ülkemiz için bir utançtır. Açıklanan rakamlar talepleri karşılamıyor ve ekonomik olarak yetersizdir. Gelin bu utanca ortak olmayalım. Ãœlkemizdeki açlık ve yoksulluk sınırları gözetilerek kamu emekçisi mühendis, mimar ve ÅŸehir plancılarının maaÅŸları insanca yaÅŸayacakları bir düzeye yükseltilmeli ve ek göstergeleri 4800-6400 arasına çıkarılmalıdır.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor