EN GEÇ MART&NİSAN AYINDA SEÇİM OLUR

(HABER MERKEZİ)-CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, Artı TV’de Ayşe Yıldırım ve Kemal Göktaş’ın konuğu oldu. Bulut, Kemal Göktaş’ın Kasım’da seçim olurmu sorusuna verdiği yanıtta, “Bizde Kasım’da seçim olacağına dair kuvvetli bir bilgi var. Biz de buna göre çalışma yapıyoruz. Kasım olmasa bile en geç Mart Nisan gibi seçimlerin olacağını düşünüyorum” dedi.

15 Temmuz darbe girişimi hakkında konuşan Bulut, “15 Temmuz Darbe girişimi başarısız oldu ama demokrasi darbe aldı. Bu da başkanlık sisteminin yolunu açtı. İktidar değişmeden 15 Temmuz’un gerçek yüzü ortaya çıkmayacak. 6.yılında 15 Temmuz darbe girişimi hala tartışılıyor, darbe girişimi neden tüm yönleriyle aydınlatılmıyor? Her yerden FETÖ’cü ayıkladılar; bir tek siyasete dokunmadılar. Fotoğraf çekenler, el öpenler, etek tutanlar var; hala görevdeler. Cemil Çiçek bilmiyor mu sanki FETÖ döneminde neler yapıldığını. Açıklamalarına samimi demek, onlarla aynı suçu işlemek anlamına gelir” diye konuştu.

Bulut, Kemal Göktaş’ın, “Temmuz sürecinden sonra MHP saf değiştirdi. İktidar ortağı olmaya doğru savruldu. Aslında 2015 seçimlerinde HDP’nin %13 oy almasıyla MHP’yi de içine alan bu devletçi unsurların derin devlet unsurlarının çıkarları bir anda AKP’yle ortaklaşmaya başladı. Çünkü çözüm sürecinden zaten rahatsızlardı. HDP’nin bu kadar güçlenmesi ve güçlenirkende diğer partilerle birlikte AKP’yi tek başına iktidar olmaktan alıkoymasıydı. Seçim akşamı Bahçeli’nin Meclis’te seçim sıralarını göstererek orayı kuru görüyorum dediğini hatırlarsınız. 15 Temmuz’dan sonra bu ivme kazandı. Başkanlık referandumuna Bahçeli yolu açtı. Bahçeli ve MHP olmasaydı AKP iktidarda tutunamazdı. MHP’yle ilgili ne düşünüyorsunuz, neden böyle tutum değişikliğine girdi” sorusuna şu şekilde yanıt verdi:

“Bu söyledikleriniz MHP’nin aldığı tutumda etkili bir tarafı var. Partili Cumhurbaşkanlığı sistemi 50+1’i şart koşuyor. 50+1’de alınan oy oranlarına bakıldığında HDP kilit parti konumuna geliyor. Onu engellemenin yolu devletin içerisindeki genler harekete geçti. Bu faktörün MHP açısından önemli bir faktör olduğuna ben de inanıyorum. Yürütme açısından da bakıldığında MHP bu işte çok ciddi nemalanıyor. Kitleler 2015’te o kadar ağır hakaret ettikleri Tayyip Erdoğan etrafında nasıl duracaklar. Devlet Bahçeli bunu söyledi, milletvekilleri de devam ettirebilmek içinde bunda hem fikir. Bu kadar ağır hasar görmüş, kişisel olarak, duruş olarak MHP’nin yüzde 20’lerde olması gerekiyor. Bakıyorsunuz hala yüzde 5-6’larda bir MHP var. Şu anda devlet kadrolarında 10 tane işçi alınıyorsa, bu dokuzu MHP kadroları tarafından alınıyor. 10 tane ihale veriliyorsa, bunların çoğu MHP’liler tarafından alınıyor. Belediyeler de aynı durumda. Resmen ülkeyi MHP yönetiyor. Tayyip Erdoğan dışında ikinci güç MHP, AKP değil. AKP kadroları neredeyse şu an etkisiz eleman durumundalar. Benim fikrime göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan partisini bırakacaktır.”

Ayşe Yıldırım’ın, “Bu sizin öngörünüz mü, bir dönem kulislerde konuşulmuştu. Erdoğan AKP genel başkanlığını bırakacak, her ne kadar kendisinin getirdiği sistem olsa da Partili Cumhurbaşkanlığı, yoksa yine kulislerde çokça dile getirilen genel başkanlığı bırakıp, kendisini Recep Tayyip Erdoğan olarak mı girecek?” sorusuna da, “Açıkcası ben böyle bir şey ne duydum ne de okudum. Eski dönemlerde bu tartışıldı. Benim gördüğüm şu gelen anketlerde, uzun zamandır AKP aşağı doğru sürekli istikrarlı bir şekilde eriyor. CHP ve İYİ Parti’de istikrarlı bir şekilde yükseliş gösteriyor. Bundan sonra da devam edecek gibi gözüküyor. Yaz dönemi bitişinde kış bu ülke için, yani vatandaşlar için çok ciddi yokluk dönemi olacak. Enflasyondaki bu artış fiyatlardaki bu artış tek başına yeterli. Biz sahadayız, ben önce Adana’da kendi bölgem olan yukarı ilçelere gittik, küçük ilçelere gittik. Hiç kimse bir tane MHP’li ve AKP’li milletvekili görmemiş. Vatandaşın huzuruna nasıl çıkacaklar, hangi yüzle halkın önüne çıkacaklar. En etkili bakanları bile kendi toplantılarında laf yiyor. Vatandaşların artışlara müdahale edin sözlerine muhatap oluyorlar.”

Burhanettin Bulut, son olarak Kemal Göktaş’ın “Kasım’da seçim olur mu, CHP buna nasıl hazırlanıyor, bu olasılığı güçlü görüyormusunuz?” sorusuna da, “Bizde Kasım’da seçim olacağına dair kuvvetli bir bilgi var. Biz de buna göre çalışma yapıyoruz. Grup Başkanvekillerimiz bizlere bayramda dinlenin, bayramdan sonra size tatil yok dediler. Genel başkanımız her hafta grup toplantısını bir ilde yapacak. Grup toplantısından önce ordaki arkadaşlarımız esnafla ve vatandaşla konuşup, sorunları grup toplantısına getirecek. Kasım olmasa en geç Mart Nisan gibi seçimlerin olacağını düşünüyorum. Ülke tamamen bir seçim dönemine girmiştir. Ülke Eylül ayından itibaren sadece adayları konuşur hale gelecektir” diye cevap verdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor