BAŞKAN KARALAR; KAYBOLAN 400 CANLA HİÇBİR ALAKAMIZ YOK

Adana’nın Pozantı ilçesinde kayıp 400 köpek için HAYKONFED, KİHAYKO, UNAFED ve hayvanseverler bir araya gelerek Büyükşehir Belediyesi’ni protesto ettiler.. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karaların, hayvanseverlerin protestolarını yanlış yerde yaptıklarını söyleyerek, “Kaybolan 400 canla belediyemizin hiçbir alakası yoktur” dedi.

 

HABER: GÜLİSTAN ÖZBEY

ADANA (BÖLGE)- HAYKONFED, KİHAYKO, UNAFED ve hayvanseverler Adana’nın Pozantı ilçesinde kaybolan köpekler için Adana Büyükşehir Belediyesi taş binası önünde basın açıklaması yaptılar. Zeydan Karalar burada hayvanseverlerle birebir tartışma yaşadı. Karalar, “Büyükşehir Belediyesi’nin kaybolan 400 canla ihiçbir suçu ve alakası olmayan bir noktada arkadaşların burada gösteri yapmaları yersiz. Ama tabiki bu onların demokratik bir hakkı” dedi.

“ŞU ANDA YILDA NE KADAR KISIRLAŞTIRMA YAPIYORSAK BUNDAN SONRA 2 YADA 3 KATINI YAPACAĞIZ”

Zaten Türkiye’de mama yardımı yapan üç dört tane ilden biri olduklarını ve hayvanları korumak için ellerinden geleni yaptıklarını, daha da yapacaklarını dile getiren Başkan Karalar, “Ben şimdi size söz veriyorum. Şu anda yılda ne kadar kısırlaştırma yapıyorsak bundan sonra 2 yada 3 katını yapacağız” diye vurguladı.

“HANGI İLÇE BELEDİYESİ BUNA KATILDI HANGİSİ KATILMADI DUYURACAĞIZ”

Karalar, “Kısırlaştırmanın miktarını ilçe belediyeleri ile de birlikte artıracağız” diye belirterek sözlerine şu şekilde devam etti: “Yaptığımız kısırlaştırmaların miktarı ile ilgili tekrar bir değerlendirme yapacağız ve sizin görüşlerinizi de gözönünde bulunduracağız. Siz değerli hayvanseverlere ve kamuoyuna da hangi ilçe belediyesi buna katıldı hangisi katılmadı duyuracağız. Biz hayvanlarımız için buna öncülük edeceğiz.”

Başkan Karalar’dan sonra konuşan Hayvanların Yaşam Hakları Konfederasyonu Başkanı Nesrin Çıtırık “Bayram öncesi , Adana iline bağlı Pozantı ilçesinde; sokaklarda yaşayan masum hayvanlar bir gecede toplanarak yok edilmiştir . 400’den fazla olan bu köpekleri toplayanların masum hayvanları itlaf ettiğini, yada kurda kuşa yem etmek için ıssız dağlara attıklarını düşünüyoruz . Hayvanseverlerin kendi olanakları ile baktığı 400 taneden fazla masum hayvanın yok edilmesi vahşettir . İnsanlık dışı bir uygulamadır. Bu yapılan vahşice girişimlerin arkasında belediye kurumlarının olduğunu düşünüyoruz . Normal vatandaşın bir gecede 400 tane köpeği toplayarak yok etmesi mümkün değildir. Maalesef zaman zaman bazı Belediyelerin böylesi insanlık ve kanun dışı uygulamalarına şahit oluyoruz. Bugüne kadar Adana Büyükşehir Belediyesi sokak hayvanları konusunda duyarlı ve çözüme yönelik çalışmalar yapmadığı için; Adana merkezi ve ilçelerinde sokak hayvanı nüfusunda patlama yaşanmış, vatandaşlar gece yarıları sokağa çıkamayacak durumda kalmıştır. Hayvanların ve insanların mağduriyetinin müsebbibi Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Sayın Zeydan Karalar’dır” dedi. Buna karşılık bu suçlamaları kabul etmeyen Başkan Karalar, “Belediye olarak sokak hayvanları için elimizden geleni zaten fazlasıyla yapıyoruz. Onlar için mama yardımı ve barınaklar tahsis ediyoruz. Üstelik kısırlaştırma çalışmalarımız da mevcut ve hala devam ediyor” diye aktardı.

“BELEDIYE HAKKINDA ‘GÖREVİ KÖTÜYE KULLANMAKTAN’ İÇIŞLERI BAKANLIĞI’NA YAPTIĞIMIZ RESMİ SUÇ DUYURULARIMIZ MEVCUTTUR”

5199 Sayılı Hayvanları Koruma Kanununa göre; sokaklarda yaşayan hayvanların bakımı, tedavisi, kısırlaştırılmaları belediye kurumlarının yükümlülüğünde olduğunu söyleyen Çıtırık, “Belediyelerin asli görevlerini ifa etmemesi neticesinde sokaklarda yaşayan hayvanlar perişan ve sefalet içerisindedir. Adana Büyükşehir Belediyesi ve Barınak Yönetimi tüm uyarılarımız ve girişimlerimize rağmen hayvanların beslenmesi, rehabilitesi ve kısırlaştırılması için gerekli bütçe ve ödenek ayırmamış; hatta sokak hayvanları için alınan mamalar kalitesiz ve çöp tarzı mamalar olduğu için harcanan milyarlarca para amaca uygun kullanılmamıştır. Bu hususta belediye hakkında ‘Görevi Kötüye kullanmaktan’ İçişleri Bakanlığı’na yaptığımız resmi suç duyurularımız mevcuttur” diye kaydetti.

“HER CANLININ YAŞAM HAKKI KUTSALDIR”

“Belediye Başkanı Sayın Karalar’ın, barınağa kendisine yakın olan muhtarların hayvan sevmeyen yakınlarını işe alarak bizleri hayal kırıklığına uğratmıştır” diyen Çıtırık sözlerini şu şekilde sonlandırdı:  “Pozantı ilçesi ve diğer ilçeler ile ilgili Belediye Başkanını defalarca uyarmamıza rağmen ; Sayın Karalar Sivil Toplum Kuruluşları ve hayvanseverlerin görüşlerini dikkate almayarak bir anlamda Pozantı’da yapılan katliama davetiye çıkarmıştır . Pozantı’da sokaklarda yaşayan ve insanlara zararı olmayan 400 masum köpeğimizin katilleri ivedilikle ortaya çıkarılmalıdır. Bu kanunsuz katliamın sorumluları yargı önünde bunun hesabını vermelidir. Biz Hayvan Hakkı Savunucuları ve hayvanseverler Devletin İlgili Kurumlarından; Katliam yapan canilerin bir an önce bulunması için gerekli soruşturmanın başlatılmasını talep ediyoruz. Her canlının yaşam hakkı kutsaldır . Katliamlara ve HAYVANLARA ZULÜME HAYIR.”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor