“İNŞAAT NE ZAMAN BAŞLAYACAK?”

(HABER MERKEZİ)-1896 yılında kurulan, 2013 yılına kadar aralıksız hizmet veren Yüreğir Karşıyaka Devlet Hastanesi’nin yerine yenisinin yapılacağı gerekçesi ile yıkılması ve bir türlü yenisinin yapılmamasına yönelik tepkiler sürüyor.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları, yıkılan hastanenin yerine yenisinin yıllardan bu yana yapılmamasını Sağlık Bakanı’na Sordu. Hatimoğulları “Devlet Hastanesi, Yüreğir ve Karataş ilçelerinde, kırsal bölgeleriyle birlikte 500 bin kişiye hizmet veriyordu. Binanın bulunduğu alan şu anda bomboş durumda, maalesef moloz ve çöplerin yığıldığı bir alana dönüşmüştür” dedi.

Hatimoğulları, “Kentin güneyinde yaşayan yurttaşlar, on yıldır hastane hizmetlerinden faydalanamamaktadır. Karataş yolu üzerinde yıkılan hastanenin bulunduğu 21 bin metrekare arsaya yapılması planan Güney Yüreğir Devlet Hastanesi projesinin yatırım programına alındığı açıklanmıştı. Ancak bugüne kadar bahsi geçen hastaneyle ilgili tek bir somut adım halen atılmamıştır. Adanalı yurttaşlar hastanenin bir an önce yapılmasını talep ediyor” diyerek Sağlık Bakanı’na şu soruları yöneltti;

Bu bağlamda;

  1. Yatırım programına alındığı açıklanan Güney Yüreğir Devlet Hastanesi projesine neden halen başlanmamıştır?
  2. Güney Yüreğir Devlet Hastanesi projesi hayata geçirilecek midir? Geçirilecekse planlaması nedir?
  3. Yıllarca aralıksız hizmet veren Yüreğir Karşıyaka Devlet Hastanesi hangi gerekçe ile yıkılmıştır?
  4. Acil durumda ve müdahalesi yapılamayan hastalardan, Şehir Hastanesi’ne ulaştırılmak istenirken yolda hayatlarını kaybedenlerin olduğu iddiası doğru mudur?
  5. Güney Adana’da yaşayan yurttaşların, kapsamlı sağlık hizmetine ulaşabilmesi için çalışmalarınız var mıdır? Varsa nelerdir?

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor