KAPLAN MAĞLUBİYETLE TANIŞTI: 1-0

Adanaspor, mutlak puan veya puanlar için gittiği İstanbul’da Eyüpspor’a penaltı golüyle mağlup oldu.  Maça her iki ekipte temkinli başladı. 16.dakikada gelişen Eyüpspor atağında ceza sahasında Youssef Ait Bennasser’in Jesse Sekidika’ya yaptığı hareketi penaltı olarak değerlendirdi. Penaltıyı Uğur Demirok gole çevirdi ve takımını 1-0 öne geçirdi. İlk yarı bu skorla bitti. İkinci yarıya daha istekli ve arzulu başlayan taraf Adanaspor oldu. 79.dakikada Eyüpspor’dan Okwuchukwu Ezeh kırmızı kart görerek takımını on kişi bıraktı. Bu dakikadan sonra Adanaspor, Eyüpspor kalesinde etkili olsa da istediği golü bulamayınca sahadan 1-0 mağlubiyetle ayrılarak taraftarlarını üzdü.

 

STAD: Eyüp stadı

HAKEMLER: Ramazan Keleş (*), Hüseyin Aylak (*), Mehmet Şengül (*)

EYÜPSPOR: Harun Tekin (**), Ömer Bayram (**), Uğur Demirok (***), Fethi Özer (**), İbrahim Akdağ (**), Sinan Kurt (**), Recep Niyaz (**) (Dk.86 Taşkın İlter ), Cenk Ahmet (**) (Dk.75 Erdem Gökçe ), Pa Dibba (*) (Dk.86 Umut Bulut ), Emeka Friday Eze (**) (Dk.86 Bülent Uzun ), Jesse Sekidika (**) (Dk.67 Okwuchukwu Ezeh ?)

ADANASPOR: Hasan Hüseyin Akınay (**), Evren Korkmaz (**), Yohan Roche (**), Hüseyin Öztürk (**) (Dk.46 Emre Kaplan ), Youssef Ait Bennasser (*), Ferhat Katipoğlu (*) (Dk.68 Burak Çamoğlu ), Hakkı Türker (*) (Dk.60 Pedro Nuno ), Hakan Yeşil (*), Metehan Altunbaş (*) (Dk.60 Hadi Sacko ), Burak Çoban (*), Lamin Jallow (*)

GOLLER: Dk. 18 Uğur Demirok (P.) (Eyüpspor)

SARI KARTLAR: Uğur Demirok (Eyüpspor), Hakkı Türker, Lamin Jallow, Ferhat Katipoğlu (Adanaspor)

KIRMIZI KART:  Dk.79 Okwuchukwu Ezeh (Eyüpspor)

 

MAÇTAN DAKİKALAR

İlk dakikalarda her iki ekip birbirini deneyerek maça başladılar. 11.dakikada Adanaspor’dan Lamin Jallow, Eyüpspor’dan ise Uğur Demirok sarı kart gördüler.

16.dakikada gelişen Eyüpspor atağında ceza alanı içerisinde düşürülen Jesse Sekidika’nın pozisyonuna orta hakem Ramazan Keleş penaltı noktayı gösterdi. VAR’dan da geri dönmeyen penaltıyı Uğur Demirok gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi.

38.dakikada Adanaspor’dan Hakkı Türker ve 45+3 dakikada Ferhat Katipoğlu sarı kart gördüler. 18.dakikada Uğur Demirok’un penaltıdan attığı gol ilk yarının da skoru oldu: 1-1

İkinci yarıya Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Hüseyin Öztürk’ün yerine Emre Kaplan’ı alarak oyuna müdahale etti.

İkinci yarıya Adanaspor daha istekli ve arzulu başladı. 55.dakikada kullanılan serbest vuruşu Burak Çoban’ın kafa vuruşu üstten auta gitti.

60.dakikada Adanaspor’da iki oyuncu değişikliği birden yapılacak. Hakkı Türker ve Metehan Altunbaş oyundan çıkarken, Pedro Nuno ve Hadi Sacko oyuna dahil oldular.

68.dakikada Adanaspor’da sakatlanan Ferhat Katipoğlu’nun yerine Burak Çamoğlu oyuna dahil oldu.

79.dakikada ev sahibi Eyüpspor’da Okwuchukwu rakibine yaptığı hareketten dolayı VAR’ın uyarısıyla kırmızı kart görerek oyun dışı kalarak takımını 10 kişi bıraktı.

81.dakikada Adanaspor Teknik Direktörü Mustafa Kaplan, Burak çoban’ın yerine Ahmethan Köse’yi alarak ileri ucu tamamen güçlendirdi.

86.dakikada ev sahibi ekip Eyüpspor 3 oyuncu değişikliği birden yaptı. Hakem oyunun sonuna 6 dakika uzatma gösterdi.

90+2.dakikada Adanaporlu Yohan Roche’nin kafa vuruşu az farkla yandan auta çıktı. Bu dakikadan sonra Adanaspor’un çabaları sonucu değiştirmeye yetmedi ve maçta Eyüpspor’un 1-0 üstünlüğüyle sona erdi. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor