6. İSMET ATLI KARAKUCAK GÜREŞLERİ BAŞLIYOR

  1. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin basın toplantısı gerçekleşti. Büyükşehir Belediyesi’nde yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar katıldı. Toplantıda ata sporumuz güreşe katkılarından dolayı Başkan Karalar’a plaket de verildi.

HABER VE FOTOĞRAFLAR: CANSU ERSOY

ADANA (BÖLGE)-24 Eylül Cumartesi günü başlayacak olan 6. Geleneksel İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’nin basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Gençlik Spor İl Müdürlüğü Sportif Organizasyonlar Şube Müdürü Caner Taymış, Çukurova Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Cafer Esendemir, Türkiye Spor Yazarları Derneği Adana Şube Başkanı Kerim Hoşfikirer’ de katıldı.

“ATA SPORUMUZ GÜREŞE İLGİYİ ARTIRMAK İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

Toplantıda konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar şunları söyledi;

“İsmet Atlı Türk sporunda önemli bir yere sahip biridir. Ülkemize madalya kazandırmış ve bizi onurlandırmıştır. İsmet Atlı gibi en üst seviyede ve uluslararası başarılara imza atan güreşçilerimiz yurt dışında şanlı bayrağımızı dalgalandıran, ‘Türk gibi kuvvetli’ dedirten sporcularımızdır. Ata sporumuz güreşe ilgiyi artırmak için çalışıyoruz” dedi.

Bu yıl toplamda 270 bin lira ödül dağıtılacağının altını çizen Başkan Karalar, “Geçen yıl 588 sporcunun mücadele ettiği güreşlere bu yıl bin civarında sporcu iştirak edecek. Güreş sporu adına bu denli katılımın olması çok sevindirici bir gelişme” diye belirtti. Ayrıca Başkan Karalar Kozan ilçesi Faydalı Mahallesi Futbol Sahası’nda yapılacak olan 6. İsmet Atlı Karakucak Güreşleri’ne gitmek üzere halk için otobüs kaldıracaklarını da aktardı.

“BU BİR SPOR VE BU SİYASET ÜSTÜ BİR ŞEY”

Bu organizasyonu bazı ilçe belediyeleriyle birlikte yapmak istediklerini fakat yapamadıklarını kaydeden Karalar. “Nedenini açıkçası biz de çok anlamıyoruz. Ben Karaisalı Belediye Başkanını arayıp bu organizasyonun birlikte yapılması önerisini sundum. ‘Güreş bizim ata sporumuz siz biz ayrımı olmasın’ dedim. Ama maalesef yapamadık. Bir sürü tartışmalar oldu. Bunu kimseyi suçlamak için söylemiyorum. Fakat bizden kaynaklı bir uzlaşamamazlık olmadığını da belirtmek istedim. Bunu bilin diye söylüyorum. Neticede bu bir spor ve bizim köklü sporlarımızdan. Yani siyaset üstü bir şey” dedi.

Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Mustafa Dönmez de minder güreşlerine en yakın güreşin Karakucak Güreşleri olduğunu belirtti ve “Karakucak güreşlerinin Türk güreş sporu için önem arz ediyor” diye aktardı.

DÖNMEZ’DEN KARALAR’A PLAKET

Ayrıca Türk Güreş Vakfı Adana Şube Başkanı Dönmez, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Karalar’a, güreşe katkılarından dolayı plaket takdim etti.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor