Uysal “Kırat’ı Çukurova’da şahlandıracağız”

ADANA (BÖLGE)-Demokrat partisi genel Gültekin Uysal 31 Mart yerel seçimler nedeniyle Çukurova Belediye başkan adayı Diş hekimi Bülent Alper’in seçim bürosunda partisine katılım töreninde bulundu ve ardından bir konuşma yaparak “Kırat’ı Çukurova’da şahlandıracağız” dedi.

ALPER “ÇUKUROVA DEĞİŞİM İSTİYOR”

Demokrat Parti Çukurova Belediye başkan adayı Diş Doktoru Bülent Alper yaptığı konuşmada “Biz Çukurova belediyesini yönetebilecek ekiple seçime hazırlanıyoruz. Bizim şu an ekibimiz Demokrat partiye gönül vermiş isimlerden oluşuyor ve aynı zamanda gönüllü çalışan arkadaşlarımız sayesinde belediyeyi yönetmeye talibiz. Seçim çalışmalarımızda Çukurova halkı bizi kucaklamaya devam ediyor. Çünkü, biz Demokrat Parti olarak herkesin oyuna talibiz. Hiç bir siyasi parti ile sorunumuz yok Herkesi kucaklayan bir seçim kampanyası sürdürüyoruz. Partimize katılımlarından yeni üyelerimize ve genel başkanımıza  hoşgeldiniz diyorum.31 Mart’ta kıratımız şahlanarak seçimi kazanmak istiyoruz” dedi.

UYSAL “ÇUKUROVA’DA TARIMDA ÇOK BÜYÜK DÜŞÜŞ VAR”

Uysal, Adana’nın Çukurova ilçesinde, partisinin belediye başkan adayı Bülent Alper’in seçim ofisi açılışında yaptığı konuşmada, ülkenin çok ciddi meseleleri olduğunu belirtti .Uysal “ Ülkemizde tarımdan başlayarak tüm üretim alanlarında üretici alt yapısının, üretim değerler zincirinin çöktüğü bir gerçeğini vurgulayan Soysal “ Tarımsal üretimin nasıl düşüş göstereceğini bu yıl hepimiz göreceğiz. Eğer siz Türkiye’de üretimi planlayamıyorsanız, planlama yapamadığınız için fiyat istikrarını ortaya koyabilseniz Polatlı’da soğan tüccarlarının peşine düşüp enflasyon canavarını yok edeceğinizi zannedersiniz. Biz istiyoruz ki insanımız doğduğu topraklarda kendi geleceğini kuşatsın. İstiyoruz ki çiftçimiz kendi kendine yetebilir düzeyde üretim yapabilsin. Bırakınız kendi kendine yetebilmeyi, net ithalatçı duruma getiriler ülkemizi. Türkiye 2017 yılında sadece canlı hayvan ithalatına 1 milyar 186 milyon dolarlık kaynak ayırdı. Bu ülkenin meralarında, bu ülkenin ovalarında bu ülke hayvan yetiştiremez mi?”dedi. Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal “Ülkede ekonomik şartlardan başlayarak söyleyecek sözleri kalmayanların, neticede milleti tehdit eder hale gelmiş olduklarını” üzülerek gördüklerini ifade eden Uysal, “17 yıl iktidar olup günün sonunda ‘ülkede beka meselesi vardır’ diyorsanız, bu bir yönetim zafiyetidir. Bu şu demektir: Ben ülkeyi yanlış yönettim, memleketi riske soktum, yanlış işlere bulaştırdım, iyi yönetilemez hale getirdim.” diye konuştu

Ülkenin her açıdan sistematik bir çöküş ile karşı karşı olduğunu öne süren Uysal, şöyle devam etti: “Dünyadaki yerimizi demokratik hukuk devleti prensibinden başlayarak, temel hak ve hürriyetler, serbest piyasa düzeni, bütün bunlar belirlerken, suç üstü yakalanmışlık halleri dolayısıyla Türkiye’yi içe kapatarak yönetebileceğini düşünen bir siyasi aklın elinde maalesef rehin vaziyetteyiz. Bu dayatmalara hep beraber mahkum olmadığımızın adını koyuyoruz. DP olarak bu maskeli baloyu, hangi ittifak olursa olsun milletin öncelikleriyle dertlenmeyen,  milletin önceliklerinden ziyade kapalı kapılar ardında ‘biz anlaştık, vatandaşın oyu da cebimizde, çek senet cirolar gibi ciroluyoruz, gitsin oraya oy versin’ mantığını, demokratik bir nizam içerisinde anlayabilme şansımız yok. Milletimiz çok uzun süredir bir kıskaç, iki taraflı bir tahterevalli siyaseti içerisinde. Tarımdan, esnafımızdan başlayarak ülkede yangın var ama bu meseleler bu seçim ikliminde konuşulmuyor.”

 “TÜRKİYE’DE YANLIŞTA YARIŞAN İKİ İTTİFAK VAR

Uysal, büyükşehir belediye yönetimlerinin, siyasetin kirli kaynaklarla finanse edilmesi merkezi haline geldiğini öne sürdü.Uysal, “Bugün Türkiye’de yanlışta yarışan iki ittifak var. Türkiye’yi soyan, kaynaklarını yağmalayanlar, birikimlerini çar çur edenlerin karşısında olanlar şu iddiadalar: Bunlar gitsin aynı usullerle biz yağmalayalım. İşte bizim itirazımız bunadır. DP olarak haykırışımız bunadır.” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor