HEPSİ ZIMBA GİBİ

Haber: Yener EKİNCİ

ADANA (BÖLGE) – Kimi doktor, kimi mimar, kimi avukat ya da mühendis… İçlerinde işçi, esnaf, emekli ve hatta kebap ustası bile var. Farklı meslek gruplarından 40 yaş üstü futbol sevdalılarını yeşil sahalarda buluşturan 12 takımlı Çukurova Masterler Ligi, 15 Ekim’de bütün heyecanıyla başlıyor. Sadece ülke genelinde değil, uluslar arası arenada Adana’yı başarıyla temsil eden bir marka olan Adana Güneşi Veteranları Spor Kulübü, yeni sezon hazırlıklarını yoğun tempoda aralıksız olarak sürdürüyor. 7 yıllık geçmişine 10 şampiyonluk sığdıran yeşil-turuncu kulübün başkanı ve oyuncusu Dr. Kayhan Süreyya İzgüzar ile futbolun ikinci baharını konuştuk.

ŞAMPİYONLUKLARA DOYMUYORLAR

Adana Güneşi Veteranları Spor Kulübü’nün 2015 yılında, eskiden futbol oynamış veya oynamamış, birçok meslekte yer alan 40’a yakın oyuncunun birleşmesiyle kurulduğunu ifade Başkan İşgüzar, ‘’Orta Anadolu Masterler Ligi’nde 3 yıl oynayıp 2 kez şampiyonluk yaşadıktan sonra, Çukurova Masterler Ligi’nin kurulmasıyla birlikte buraya dahil olduk. Bu ligin de son iki yıldır şampiyonu biziz. 36 takımlı Uluslar arası Antalya Turnuvası’nda da 3 defa şampiyonluk elde ettik’’ diyerek başarılını sıraladı.

SOSYAL PROJELER DE ÜRETİLİYOR

Sadece futbol oynamakla kalmayıp sosyal projeler ürettiklerine de dikkat çeken Kayhan Süreyya İşgüzar, ‘’Manifestomuzda madde bağımlılığıyla mücadele de var. Nasıl çocuklarımız için ‘’Spor yapsın, kötü alışkanlılardan uzak dursun’ diye düşünüyorsak, 40 yaş üzeri yetişkinlerimizin için de aynı mantıkla hareket ediyoruz. Yetişkinlerimizi, kahvehanede boşa zaman öldüreceklerine spora yönlendirmek istiyoruz. Bunun yanı sıra; yaşlı insanlarımızla da kaynaşıyor, Huzurevi ve Darülaceze gibi kurumlarda barınanları zaman zaman gezmelere götürüyoruz’’ dedi.

VETERANLARA ÖZEL TESİS OLSUN

İşgüzar; din, dil, ırk, mezhep ve siyasi ayrımı yapmadan dostluk ve kardeşlik içerisinde yollarına devam ettiklerini belirterek, bu doğrultuda kendilerine her konuda destek olan Adana Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Dr. Ahmet Bozan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar’a özel teşekkür etti. İşgüzar, şunları kaydetti; ‘’ Masrafları IMC usulü karşılıyoruz. Durumu iyi olanlar daha çok veriyor. Belediyeler de zaman zaman otobüs ihtiyacımızı karşılıyorlar. Onlara da teşekkür ediyoruz. Bizler artık federasyon dahilinde, daha resmi statüde yer almak istiyoruz. Bunun yanı sıra; zaman zaman saha problemi yaşıyoruz. Bir tane tesis yapılsa da 12 veteran takımına tahsis edilse çok uygun olur. Amatör kulüpler kısıtlı tesislerini bizimle paylaşıyorlar. Salbaş, Güneşli ve Kışla mahallelerinde, atıl durumda olan birkaç saha var. Onların kazandırılması için taleplerimiz oldu. Olumlu sonuç bekliyoruz.’’

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor