KAPLAN YİNE KAYIP: 3-2

Adanaspor, mutlak galibiyet için Manisa Futbol Kulübü maçında 1-0 öne geçmesine rağmen kalesinde gördüğü üç golle sahadan 3-2 mağlup ayrıldı. Maçta iki gol atan Ahmethan Köse 87.dakikada mutlak bir golden yararlanamadı. Karşılaşmanın gollerini Adanaspor adına Ahmethan Köse (2) kaydederken, ev sahibi ekibin gollerini ise Adem Büyük, Marvin Ladji Gakpa ve Ayberk Karpo kaydetti.

STAD: Mümin Özkasap Spor Tesisleri

HAKEMLER: Mehmet Türkmen (**), Hüsnü Emer Çelimli (**), Anıl Usta (**)

MANİSA FUTBOL KULÜBÜ: Muhammed Birkan Tetik (**), Muhammet Taha Şahin (**), Nizamettin Çalışkan (**), Ayberk Karapo (**), David Domgjoni (*), Burak Altıparmak (**), Marvin Ladji Gakpa (**) (Dk.57 Batuhan Kör ), Yannick Stark (**), Fırat Sarı (**) (Dk.71 Edgar Prib ), Adem Büyük (**), Demba Diallo (**) (Dk.80 Mert Kuyucu **)

ADANASPOR: Hasan Hüseyin (*), Evren Korkmaz (*) (Dk.67 Yiğithan Güvel ), Yohan Roche (*), Ferhat Katipoğlu (*), Hakan Yeşil (*), Hakkı Türker (*), Ferhat Katipoğlu (*) (Dk.77 Metehan Altunbaş ) Burak Çoban (*), Samuel Tetteh (*) (Dk.67 Adolphe Belem ), Ahmethan Köse (*), Aaron Leya Isseka (*) (Dk.60 Pedro Nuno *)

GOLLER: Dk.27, Dk.77 (penaltıdan) Ahmethan Köse (Adanaspor), Dk.39 Adem Büyük, Dk.45+7 (penaltıdan) Marvin Ladji Gakpa, Dk.56 Ayberk Karapo, Adem Büyük (Manisa Futbol Kulübü)

SARI KART: Evren Korkmaz, Ahmethan Köse, Yohan Roche (Adanaspor), Demba Diallo, Mehmet Uysal, Muhammet Taha Şahin (Manisa Futbol Kulübü)

KIRMIZI KART: 73.dakika David Domgjoni (Manisa Futbol Kulübü)

MAÇTAN DAKİKALAR

Adanapor, maça istekli ve arzulu başladı. Maçın başlamasıyla rakibine üstünlük sağlayan Turuncu-Beyazlılar beklediği gole 27.dakikada Ahmethan Köse’nin golüyle kavuştu.

Gelişen Adanaspor atağında topla buluşan Burak Çoban’ın pasını çok iyi değerlendiren Ahmethan Köse topu filelerle buluşturarak takımını 1-0 öne geçiriyor.

Bu dakikadan sonra ev sahibi ekip Manisa Futbol Kulübü Adanaspor ceza sahasına daha çok girmeye başladı ve bunun sonucunda da 39.dakikada beraberlik golüne ulaştı.

Direkten dönen topu çok iyi takip eden Adem Büyük topu ağlara göndererek durumu 1-1 yaptı.

İlk yarının uzatma dakikalarında Mehmet Türkmen, Evren Korkmaz’ın rakibine yaptığı hareketi VAR uyarısıyla izlediği pozisyonu penaltı olarak değerlendirdi. Penaltı atışını Marvin Ladji Gakpa, topu ve kaleciyi ayrı ayrı köşelere göndererek topu ağlarla buluşturdu ve durumu Manisa Futbol Kulübü adına 2-1 yaptı. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da skoru oldu.

İkinci yarıya Adanaspor hızlı başlasa da golü bulan taraf  ev sahibi Manisa Futbol Kulübü oldu.

56.dakikada gelişen ev sahibi atağında, soldan yapılan ortaya Adanaspor kalecisi Hasan Hüseyin’in hatalı çıkışını çok iyi değerlendiren Ayberk Karapo kafa vuruşuyla topu filelerle buluşturdu: 3-1

73.dakikada Manisa Futbol Kulübü’nden David Domgjoni, Ahmethan Köse’ye yaptığı hareketten dolayı direk kırmızı kart gördü.

77.dakikada Adanaspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Ahmethan Köse kenisinin ve takımının ikinci golünü ağlarla buluşturdu ve durumu 3-2’ye getirdi.

Bu dakikadan  sonra Adanaspor’un 10 kişi kalan rakibi karşısında istediği golü bulamadı ve maçta Manisa Futbol Kulübü’nün 3-2 üstünlüğüyle sona erdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor