A MİLLİ FUTBOL TAKIMI YARI FİNALE ÇIKMAK İÇİN HOLLANDA İLE OYNUYOR

Almanya’nın ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası Çeyrek Finali’nde A Milli Futbol Takımı yarın saat 22.00’de Hollanda ile karşılaşacak. Karşılaşmayı Fransa Futbol Federasyonu’ndan Clement Turpin yönetecek. Turpin’in yardımcılıklarını aynı ülkeden Nicolas Danos ve Banjamin Pages yapacak. Karşılaşmanın 4.hakemi Almanya Futbol federasyonu’ndan Felix Zwayer olacak. Maçta Fransa Futbol Federasyonu’ndan Jerome Brisard ise VAR olarak görev yapacak.Türkiye-Hollanda eşleşmesinin galibi, yarı finalde İngiltere-İsviçre eşleşmesinin tur atlayanı ile 10 Temmuz’da Dortmund’da oynayacak.

Millilerimiz, Portekiz, Gürcistan ve Çekya ile birlikte yer aldığı F Grubu’nda 2 galibiyet ve 1 mağlubiyetle 6 puanla ikinci olarak bir üst tura çıktı. Son 16 turunuda Avusturya ile karşılaşan Ay-Yıldızlılar, rakibini 2-1 mağlup etti ve tarihinde 3.kez Çeyrek Finale yükselme başarısı gösterdi. Hollanda ise Fransa, Avusturya ve Polanya ile mücadele ettiği D Grubu’nda 1’er galibiyet, mağlubiyet ve beraberlik sonucunda topladığı 4 puanla 3.olarak bir üst tura yükseldi. Son 16 turunda Romanya ile oynayan Hollanda, mücadeleyi 3-0’lık skorla kazandı.

Türkiye ile Hollanda bugüne kadar 10’u resmi 4’ü de özel olmak üzere 14 kez rakip oldular. Söz konusu müsabakalarda milliler 4 kez kazanırken, Hollanda da 6 defa sahadan galip ayrıldı. 4 mücadele ise beraberlikle sona erdi. Bu maçlarda Ay-Yıldızlılar 14 gol atarken, kalesinde de 21 gol gördü. İki ülke arasında son olarak 7 Eylül 2021 tarihinde Amsterdam Arena’da oynanan karşılaşmayı A Milliler 6-1’lik skorla kaybetti.

A Milli Futbol Takımı, Hollanda karşılaşmasıyla tarihindeki 631.maçını oynayacak. Ay-yıldızlılar, geride kalan 345’i resmi, 285’i özel olmak üzere toplamda 630 karşılaşmada 1’i hükmen 245 galibiyet elde etti. Ay-Yıldızlılar, 237 mağlubiyet ve 148 kez de beraberlik aldı. Türkiye oynadığı karşılaşmalarda 860 gol kaydederken, kalesinde de 903 gole engel olamadı.

A Mill Futbol Takımı Teknik Direktör Vnicenzo Montella’nın Ay-Yıldızlıların başında bugüne kadar 7’si resmi, 5’i özel olmak üzere 12 maça çıktı. Montella yönetimindeki milliler, geride kalan müsabakalarda 6 galibiyet, 4 mağlubiyet ve 2 beraberlik aldı. Öte yandan A Milli Futbol Takımı’nda, Hollanda karşılaşması öncesinde futbolcunun sarı kart cezası bulunuyor. Avusturya ile oynanan müsabakada sarı kart görerek cezalı duruma düşen Orkun Kökçü ile İsmail Yüksek, Hollanda karşısında oynayamayacak.  Öte yandan UEFA tarafından disipline verilen Merih Demiral’a iki maç ceza verildi. Merih Demiral, Hollanda maçında ve Türkiye Milli Takımı tur atlarsa Yarı Final maçında da oynayamayacak. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor