ADAMOB, “Aşılanma sayısı bir an önce arttırılmalıdır”

(HABER MERKEZİ)-Adana Tabip Odası, Adana Eczacı Odası, Adana Diş Hekimleri Odası, Adana Veteriner Hekimleri Odası, Adana Barosu, TMMOB İKK ve Adana Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’ndan oluşan Adana Akademik Meslek Odaları Birliği (ADAMOB) bileşenleri kendi bünyelerinde yer alan Adana Tabip Odası yönetimini 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle yeni binalarında ziyaret ederek “Hayırlı olsun” dediler. ADAMOB olarak aşılanma sayısının bir an önce arttırılmasını istediler.

MESLEK ODALARINA DEĞER KATTINIZ 

Adana Eczacı Odası Başkanı Ecz. Ö. Mürsel Yalbuzdağ, Adana Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Nihat Köse, Adana Barosu Başkanı Av. Veli Küçük, Adana Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası Başkanı Güney Yılmaz ve TMMOB İKK Temsilcisi Erol Salman’ın hazır bulunduğu ziyarette söz alan Adana Diş Hekimleri Odası Başkanı ve ADAMOB Dönem Sözcüsü Dt. Fatih Güler, “14 Mart Tıp Haftası vesilesiyle sağlık paydaşımız Tabip Odasını tebrik etmek üzere burada bulunuyoruz. 14 Mart’lar Tıp Bayramı olarak anılıyor ama hekim ve sağlık çalışanlarına verilmesi gereken değerin verilmediği görülmektedir. Bu sebeple bu bayram ‘acı bayram’ olarak değerlendirilmektedir. Tabip odası yöneticilerinin yaptıkları Hizmet Binanız hayırlı olsun. Sürekli gündeme gelen ‘Odalar topladıkları aidat paraları ne yapıyor?’ sorusuna en güzel cevabı vermiş oldunuz. İçerisinde toplantı salonları, kütüphane olan, üyelerin, tıp fakültesi öğrencilerinin faydalanacağı modern bir bina yapmışsınız. Bu vesileyle meslek odalarına değer katmış oldunuz. Gurur duyduk. Tıp camiasına hayırlı olsun”

EŞİTLİK KURALINA HERKES UYMALIDIR

Aşılanmanın azalmış olmasından tedirginlik duyduklarını da dile getiren ADAMOB Dönem Sözcüsü Dt. Güler, “Pandemiden kurtulmak için en büyük çare aşı olduğundan aşılanma ilk başlardaki hızına tekrar kavuşmalıdır. Sağlık çalışanları aşılanması tamamlandı ama öğretmenlerimiz, akademisyenler, güvenlik güçlerimiz, engelli ve organ nakli olmuş kişilerin de aşılanması lazım. Aşılanma sayısı bir an önce arttırılmalıdır. Sağlıklı yaşam hakkı çok değerlidir. Kovid-19’un meslek hastalığı sayılmasını destekliyoruz. Kontrolsüz ve ölçüsüz açılmadan kaynaklı vaka sayıları giderek artmaktadır. Yapılmasında engel yokmuş gibi lanse edilmesine rağmen meslek odalarının genel kurullarının yapılmasını çok kısıtlayıcı ve engelleyici görüyoruz. Bu tür kısıtlamalar sadece meslek odalarına değil siyasi parti toplantılarına da olmalıdır. Kaynağını Anayasadan alan eşitlik kuralına herkes uymalıdır. İsteğimiz hukuk devleti kanununun, demokrasinin bu yönüyle de yaşama geçmesidir.” dedi.

GÖREVİMİZİN BAŞINDAYIZ

ADAMOB Bileşenlerinin 14 Mart Tıp Haftası nedeniyle kendilerini ziyaret etmesinden mutlu olduklarını belirten Adana Tabip Odası Başkanı Uzm. Dr. Selahattin Menteş, “Biz sağlıkçılar görevimizin başındayız. 390’lara varan sağlıkçı kaybımız var. Bu kayıplar bir an önce son bulmalıdır. Bizler ne yaparsak yapalım siyasilerin alacağı kararlar gelecekte ‘üçüncü pik’in yaşanıp, yaşanmayacağını belirleyecektir. Ciddi önlemler alınması taraftarıyız. Biz Akademik Meslek Odaları Birliği olarak bilimin ışığında hem yaşadığımız kent için hem de ülkemiz için politika ve çözümler üretiyoruz. Bu toplantılardan çıkacak önerileri siyasilerin dikkate alması gerekir. Vaka sayılarının düşmesi için çözüm üretmeye ve önermeye devam edeceğiz. Halkımızın da korunma tedbirlerine uyması hepimizin menfaatinedir. Temennimiz haritadaki rengin mavi olmasıdır. Bu anlamda tüm başkanlarıma nazik ziyaretleri için yönetim kurulum adına teşekkür ederim.” diye konuştu.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor