“Adana 1 Nisan’da sosyal belediyecilikle tanışacak”

ADANA (BÖLGE)-Demokratik Sol Parti Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Av. M. Çağrı Bağatur, Türkiye’de emeklilerin güç şartlar altında yaşam mücadelesi verdiğini söyledi. Bağatur, “Emeklilerimizin sorunları, bizim de sorunumuzdur. 1 Nisan sabahı tüm Adanalılar için olduğu gibi emeklilerimiz için değişim başlayacak. DSP’li kadrolarla Adana sosyal belediyecilikle tanışacak” dedi.

DSP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı  M. Çağrı Bağatur, Türkiye Emekliler Derneği Yüreğir Şubesini ziyaret ederek, Başkan  Abdullah Çalık ve dernek üyeleriyle bir araya geldi. Dernek Başkanı Çalık’tan emeklilerin yaşadıkları sorunlar hakkında bilgi alan Bağatur, göreve gelmesi halinde hayata geçireceği projeleri anlattı.

12 milyonu aşan sayısıyla emeklilerin Türkiye’nin en toplumsal gruplarından birini oluşturduğunu belirten DSP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bağatur, “Emeklilik çalışmaya bağlı bir haktır, çalışma hakkının devamı niteliğindedir. O nedenle emeklilerin sorunları çalışma hayatının sorunlarının çok önemli bir parçasıdır. Ömürlerinin en güzel yıllarını çalışarak tüketmiş olan işçilerin, emekçilerin yaşlılıklarını mutlu, huzurlu refah içinde geçirmesi, devletin ve toplumun onlara en temel borcudur. Ama maalesef emeklilerimiz ciddi geçim sıkıntıları yaşıyor. Hayatlarını idame ettirebilmek için çalışmak zorunda kalan emeklilerimiz, daha ağır koşullarda ve uzun süreli çalışmaya mahkum bırakılıyor” dedi.

SOSYAL BELEDİYECİLİK

Emeklilerin temel sorunlarının merkezi hükümet tarafından çözüme kavuşturulabileceğine işaret eden Bağatur, “Ancak bu, belediyelerin emeklilerin sorunlarına karşı yükümlülüklerinin olmadığı anlamını taşımıyor. Yerel yönetimlerin de emeklilere yönelik sorumlulukları vardı. Biz göreve geldiğimizde Adana’nın genelinde olduğu gibi, emeklilerimiz için de değişimi başlatacağız. Çocuklarımız, gençlerimiz, ev kadınlarımız için olduğu gibi, emeklilerimiz için de sosyal projeleri hayata geçireceğiz. Gençliklerini çalışarak geçirmiş emeklilerimizin, ikinci baharlarını huzur, güven ve bolluk içerisinde geçirmeleri için mücadele edeceğiz. Klasik belediyecilik anlayışının yanında sosyal belediyecilik anlayışını da hakim kılacağız. Sadece kentin alt ve üst yapısına yatırım yapmayacağız, projelerimiz insana dokunacak. Adana’nın asıl unsurunu oluşturan Adanalıların hayatlarını güzelleştirecek hizmetlerin altına imzamızı atacağız” diye konuştu.

ÇOCUKLAR GELECEĞİMİZ

DSP Adana Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Bağatur, Atatürk Parkı ve Adnan Menderes Bulvarı’nda yaptığı ziyaretlerde ise çocuklarla bir araya geldi. Çocuklar ve gençlerin Türkiye’nin teminatı olduğunun altını çizen M. Çağrı Bağatur, “Yaşadığımız çevre büyüklerimizin bize mirası değil, çocuklarımızın emanetidir. Bu emanete sahip çıkmak, korumak, güzelleştirmek ve geliştirmek için bu göreve talip oldum. Ülkemizin aydınlık geleceği olan çocuklarımız ve gençlerimize, çağdaş uygarlıklar seviyesine ulaşmış, alt ve üst yapısıyla modern bir kent yaratmak için Adanalıların desteğini istiyorum” ifadelerini kullandı.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor