Adana acilen afet bölgesi ilan edilmeli

ADANA (BÖLGE)-İYİ Parti Adana Milletvekili Dt.Mehmet Metanet Çulhaoğlu, “Adana acilen afet bölgesi ilan edilmeli” dedi. Çulhaoğlu, TBMM Genel Kurulu’nda gündem dışı söz alarak yaptığı konuşmada, aşırı yağışlar sebebiyle afeti yaşayan Adanalı çiftçilerin sorunlarını gündeme getirerek acilan çözüm bulunmasını talep etti.

Çulhaoğlu yaptığı konuşmada şunları söyledi; “Özellikle tarım alanında Girdi maliyetlerinin yüksek olması sebebiyle zaten zor durumda olan Adanalı çiftçilerimiz, bir de yaşadıkları metrekareye 350 kilogram yağış sebebiyle iyice mağdur olmuş durumdalar. Adana, acilen afet bölgesi ilan edilmeli. Tüm Adanalı çiftçilerimiz ve ziraat odası başkanlarımız, acilen, tarım sektöründe üretim yapabilmeleri ve tarımda sürdürülebilir bir politikanın gerçekleşmesi için çiftçilerimizin tüm bankalara olan borçlarının, çiftçi kayıt sistemine kayıtlı olsun olmasın, tarım sigortası olsun olmasın tümünün, faizlerinin silinmek suretiyle en az beş yıl vadeyle yapılandırılmasını beklemektedirler.

Tarımda girdi yükünün hafifletilebilmesi için çiftçilerimizin kullanmış oldukları elektrikte birim fiyatları acilen düşürülmeli, elektrikte uygulanan yüzde 1 enerji fonu, yüzde 2 TRT payı, yüzde 18 KDV oranı acilen kaldırılmalıdır. Bu hususlarda, Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli ile Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Sayın Fatih Dönmez’in bu hususlarda biran önce gerekli tedbirleri almasını istiyorum” dedi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor