ADANA ASKF SEÇİMLERİ NEDEN GERGİNLİĞE DÖNÜŞTÜRÜLMEK İSTENİYOR?

Adana her alanda olduğu gibi sporda da sürekli kan kaybediyor. Özellikle amatör spor kulüpleri biraz da ekonomik sıkıntı ve sponsor kaygıları nedeniyle sadece futbola ağırlık verdikleri, yüzme, bisiklet, atletizm ve salon sporlarına gereken önemi göstermedikleri dikkati çekiyor.

 1970’li yıllarda Adanaspor’da profesyonel olarak forma giyen ve daha sonraki yıllarda Türkiye Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu Genel Başkanlığı yapan Rıza Sümer, Adana’ya olan sevgisi nedeniyle 1986 yılında Gençlerbirliği Kulübü Başkanı Av. Haluk Güner Köktürk’ün kurucu başkanlığında Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Adana Şubesi’nin kurulmasını sağladı. Benim de destek verdiğim kuruluş dönemini çok yakından anımsıyorum.

Haluk Köktürk, kısıtlı olanaklarla bir süre başkanlık yaptıktan sonra bu görevi Merhum Tahir Boğa’ya devretti. Daha sonra ki yıllarda merhum Ali Gülleri 24 yıl rekor başkanlığını 2017 yılında Diş Hekimi olan Ahmet Bozan devraldı. Merhum Ali Gülleri’nin amatörler adına yaptıkları asla göz ardı edilemez.

Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Adana Şubesi’nin Eylül ayında gerçekleştirilecek olağan genel kurulda mevcut başkan Diş Hekimi Ahmet Bozan yeniden aday olduğunu açıklarken, Ali Gülleri’nin döneminde 12 yıl yönetim kurulu üyeliğinde bulunan, Adana Demirspor’da da görev yapan spor ailesini yakından tanıyan Sanayici İşadamı Ramazan Çimen’de aday olduğu belirterek çalışmalara erken başladı.

Adana ASKF’ye üye 600 kadar kulüp var. Dileyen kulüp delegeleri başkanlığa aday olabilir. Bununla ilgili sorun yok. Ancak, adaylığını açıklayan Ahmet Bozan ile Ramazan Çimen’in dışında bazı bürokrat ve siyasilerin federasyon seçimlerinde olduğu gibi kulüplere baskı uyguladıkları, bazı gazetecilerin de her iki adayı karşı karşıya getirecek davranışları hoş karşılanmıyor. Benim de dostlarım olan her iki aday kendilerini ifade edecek kadar deneyimli, donanımlı çağdaş kimseler. Bu nedenle ileride telafisi olmayacak açıklamalar ve davranışlardan uzak durmak gerektiği kanısındayım. Aksi halde bunun zararını amatör spor kulüpleri görür.

Eski yıllara oranla amatör spor kulüpleri yine de çok şanslı. Tüm statlar çim zemini, soyunma odalarıyla diğer illere örnek oldular.  Merhum Ali Gülleri’nin çabasıyla Toros Mahallesi’nde adının verildiği çok amaçlı çağdaş hizmet binası ve toplantı salonu bulunuyor.  Hem valilik hem de belediyeler her sezon malzeme yardımı yapıyor. Deplasmana gidecek kulüplere yerel yöneticiler ulaşım konusunda destek veriyor. Ahmet Bozan’ın döneminde hizmete geçirilen Müsabaka Sağlık Görevlileri Derneği önemli bir eksikliği giderdi. Şampiyon olan takımlara kupa ve diğer ödülleri gününde törenle verildi. Sporcu sağlığı çok önemli. Dilerim ambülans sorunu da çözümlenir.

Bu bağlamda her iki aday kulüpleri ziyaret ederek projelerini anlatmaları gerekir. Hatta deneyimli spor insanı ve gazeteci olarak bir önerim olacak. 2 başkan adayı, tüm üye kulüplerin başkan ile yöneticilerin bulunacağı büyük bir salonda açık oturum yaparak kulüplerin sorunlarını alarak çözüm önerilerini anlatmaları çok doğru bir davranış olur kanısındayım. Böylece rekabetin kavga olmadığını, hizip ve çekişmeye gerek bulunmadığı vurgulanmalıdır.

Özellikle Konfederasyon Başkanı Ali Düşmez ile Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü, Futbol Federasyonu Adana Bölge Müdürlüğü, hakem ve antrenörler derneği başkanları denge ve tarafsızlıklarını koruyarak Eylül’de gerçekleştirilecek genel kurulda FAİR PLAY olgusundan yola çıkarak gerginliği azaltacak çalışmalarda yol gösterici olmaları beklenmektedir.

Yine geçmiş yıllarda arabalarının bagajlarını kulübün spor malzemeleri, lisanslar ve diğer evraklarla dolduran, daha sonra ki yıllarda kulüp binalarına kavuşan ve yüzlerce gence spor yaptıran tüm kulüp yöneticileri benim ölçülerimde birer kahramandır. Dilerim, 4 ay sonra gerçekleştirilecek genel kurul olgun bir havada geçer ve kazanan amatörler olur. Sağlıcakla kalın……

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor