Adana Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi açıldı

Merkez sayesinde üretim maliyeti düşürülüp, rekabet gücü artacak, tasarım konusunda dışa bağımlılığın azaltılması hedefleniyor…

Adana Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ayhan Kaliç; ayakkabı ve konfeksiyon sektörünün kent ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığını söyledi…

HABER: Eylem USNEKER

ADANA (BÖLGE)-Ayakkabı sektörü, yeni bir merkeze kavuşmanın heyecanını yaşadı. Adana Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi, düzenlenen törenle hizmete girdi. Adana Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ayhan Kaliç, projenin Çukurova Kalkınma Ajansı’nın 2018 yılı Üretim ve Çevre Altyapısının Geliştirilmesi Mali Destek Proğramı kapsamında hayata geçirildiğini dile getirdi.

Kaliç; Adana Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi Kooperatifi olarak, ayakkabı ve konfeksiyon sektörlerinin kentin ekonomik gelişimine katkısının artırılması amacıyla hazırladıkları, ‘Adana Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi Projesi’nin tamamlanmasından mutluluk duyduklarını dile getirdi.

Kaliç, “Odamızın başvuru sahibi ve yürütücüsü; Çukurova Üniversitesi’nin (Ç.Ü) ortağı, S.S.Adana Ayakkabıcılar Küçük Sanayi Sitesi Kooperatifi’nin iştirakçisi olduğu proje kapsamında Adana’daki ayakkabı ve konfeksiyon üreticilerinin tasarım merkezini kullanarak çok sayıda model üretmeleri ve merkezde hazırlanacak tasarımlar ile firmaların üretim maliyetlerinin düşürülerek rekabet güçlerinin artırılmasını hedefliyoruz” dedi.

Merkezin açılış töreninde bir konuşma yapan Adana Ayakkabıcılar Sanayi Sitesi Kooperatif Başkanı Ayhan Kaliç özetle şu görüşlere yer verdi=

“Adana ekonomisinin en önemli aktörlerinden biri olan ayakkabı sektörü gün geçtikçe büyümekte, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine büyük katkılar sağlamaktadır.

Şimdi açılışını yaptığımız Adana Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi ile birlikte ayakkabı sektörüne yön verecek yenilikçi ve inovatif yaklaşımla yeni üretim teknikleri geliştirilerek, yeni modellerle ülkemiz ve dünyadaki ayakkabı sektörüne yön vereceğiz.

Avrupa’nın çeşitli ülkelerinden binlerce dolar vererek getirttiğimiz tasarım modelleri artık bu merkezimizde hayat bulacak olup, burada yapılan tüm çalışma ve tasarımlar sektörümüzle paylaşılacaktır.

Aynı zamanda bu merkez kümelenme, markalaşma gibi hususlara da çok büyük katkı sağlayacak olup, Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi’nin kentimize ve ülkemize hayırlı olmasını dilerim. Bu merkezin açılmasında bizlerden desteğini esirgemeyen Sayın Bakanımız Ömer Çelik’e; esnafın, tacirin ve sanayicimizin her zaman yanında olan Adana Valimiz Sayın Mahmut Demirtaş’a, Adana Ticaret Odası Başkanımız Sayın Atilla Menevşe’ye, Çukurova Üniversitesi Rektörü Sayın Prof.Dr. Mustafa Kibar’a teşekkürü bir borç bilir, katılımınızdan dolayı hepinize saygılarımı sunarım…”

Çukurova Teknoloji Geliştirme Bölgesi Yönetim ve Kuluçka Merkezi binasında faaliyet gösteren Adana Ayakkabı ve Moda Tasarım Merkezi, yapılan tanıtım toplantısının ardında hizmete girdi.

Daha sonra İstanbul Moda Akademisi tarafından; “Tekstil ve Ayakkabı Sektörlerine Yönelik Devlet Destekleri” konulu sunum gerçekleştirildi. Açılış ve sonrasında gerçekleşen etkinliklere ayakkabı ve konfeksiyon sektöründe faaliyet gösteren odaya kayıtlı üyeler büyük ilgi gösterdi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor