Adana Barosu 2021-2022 dönemi staj eğitimi başlıyor

(HABER MERKEZİ)-Adana Barosunca düzenlenen 2021-2022 dönemi staj eğitim açılış programı 24 Eylül 2021 Cuma günü Divan Oteli’nde yapılacak. Adana Baro Başkanı Av.Semih Gökayaz’ın açış konuşmasıyla başlayacak program, Adana Barosu Saymanı ve Staj Komisyonu Koordinatörü Av. V.Mert Kuşdemir’in Baro Yönetim Kurulu üyeleri ile Komisyon üyelerini tanıştırmasıyla devam edecek. Ardından, Daha İyi Yargı Derneği Kurucu Başkanı Av. Mehmet Gün  “Avukatlık Mesleğinin Geleceği ve Türk Yargı Reformu” ve Av. Hüseyin Ersöz “Bir Mücadele Mesleği; Avukatlık” konusunda tebliğde bulunacaklar.

AMACIMIZ STAJYER AVUKATLARIMIZIN MESLEĞE UYUMUNU EN KISA SÜREDE SAĞLAMAK

Adana Baro Başkanı Av. Semih Gökayaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada adalet, hak, hukuk mücadelesi verdikleri bu dönemde avukatlık mesleğinin zorluklarının da her geçen gün arttığını belirterek, “Mesleğe yeni başlayan genç avukatlarımızın mesleğin başında karşılaştıkları zorlukları azaltmak ve yollarını açmak için hep beraber çok çalışacağız. Adana Barosu olarak bu zorlukları dayanışma ruhu ile aşacağız. Stajyer avukatlarımıza yönelik yapacağımız eğitim çalışmamıza konuşmacı olarak katılma davetimizi kabul eden değerli meslektaşlarıma ayrıca teşekkür ediyorum. Amacımız, stajyer avukatlarımızın en kısa sürede mesleğe uyumunu sağlamaktır. Eğitim sürecinin hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

YENİ VE DOLU DOLU BİR EĞİTİM PROGRAMI HAZIRLADIK

Baro Başkanı Av. Gökayaz, sözlerini şöyle tamamladı: “Avukatlık Kanunu, stajyer avukatlarımızın staj döneminin Baro gözetiminde yapılması ve iyi bir avukat olması için bize sorumluluk vermiştir. Biz de bu sorumluluğun bilinciyle avukatlık mesleğinin bilgiye, cesarete ve mücadeleye dayalı yönünü anlatacağız. Yeni ve dolu dolu bir eğitim programı hazırladık. Stajyer avukatlarımızın mesleğe çok iyi hazırlanmış bir şekilde başlayacağına inancımız tamdır. Böylelikle biz de görevimizi en iyi şekilde yapmanın onur ve mutluluğunu yaşayacağız.”

PROGRAM AKIŞI:

13.30 – AÇILIŞ KONUŞMASI

Av. Semih GÖKAYAZ

Adana Barosu Başkanı

MODERATÖR

13.45 –                  Av. V. Mert KUŞDEMİR

Adana Barosu Saymanı ve Staj Komisyonu Koordinatörü

Baro Yönetim Kurulu ve Staj Komisyonu Üyeleri ile Tanışma

KONUŞMACILAR;

14.15 –                  Av. Mehmet GÜN

                  Avukatlık Mesleğinin Geleceği ve Türk Yargı Reformu

                  Daha İyi Yargı Derneği Kurucu Başkanı

                  Av. Hüseyin ERSÖZ

                  Bir Mücadele Mesleği; Avukatlık

Tarih : 24 EYLÜL Cuma 2021

Saat : 13:30

Yer : DİVAN OTELİ

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor