ADANA BAROSU’NUN YENİ BAŞKANI Av.VOLKAN BÖKE OLDU

(HABER MERKEZİ)-Adana Barosu seçimlerinde değişim sloganıyla yola çıkan Av.Volkan Böke, Demokrat Avukatlar Grubu’nun adayı Nevzat Elçi’yi geçerek Baro Başkanlığına seçildi. 3528 kişinin oy kullandığı seçimde kullanılan oylardan 3394’ü geçerli sayıldı. Kullanılan oyların 1831’ini Av.Volkan Böke alırken, diğer başkan adaylarından Av.Nevzat Elçi 1526, Av.Sinan Tumlukolçu 18 oy aldı.

Baro başkanlığı için Avukat Volkan Böke, Avukat Nevzat Elçi ve Avukat Sinan Tumlokçu yarıştı. Yapılan seçimde ilk bilgilere göre Avukat Böke’nin rakibi Avukat Nevzat Elçi’ye 300 oy fark atarak baro başkanı seçildi. 20 Yıl Sonra ilk defa bir sağ grubun adayı başkan oldu. 20 yıl önce yapılan Baro seçiminde sol grubun adayı Soner Çetin’e karşı İbrahim Gazioğlu kazanmıştı. Başkanlık Seçiminde resmi sonuçlara göre Avukat Volkan Böke 1826 oy alarak seçilirken, Avukat Nevzat Elçi ise 1526 oy alarak seçimi kaybetti.

AVUKAT VOLKAN BÖKE KİMDİR?

Avukat Volkan Böke, Adana Barosu’na kayıtlı bir avukattır. 1985 doğumlu olup, 2009 yılında Erzincan Hukuk Fakültesi’nden mezun olmuştur. 2015 yılından bu yana İş ve Sosyal Güvenlik Hukuku alanında uzman bilirkişilik yapmaktadır. Arabuluculuk sertifikasına sahip olan Böke, Adana Barosu’nda çeşitli komisyonlarda görev almış ve başkanlık yapmıştır. Avukatlık mesleği dışında, çeşitli eğitim ve seminerler düzenleyerek meslektaşlarına katkıda bulunmaktadır. Şimdi ise Avukat Volkan Böke, Adana Barosu Başkanıdır.

Av. BÖKE’DEN TEŞEKKÜR

Genel Kurulun Divan Başkanı her üç adayı sahneye aldı. Av. Çıtırık, centilmence ve Adana Barosu’na yakışır bir yarış olduğunu belirterek adaylara sırayla söz hakkı verdi.

 

Adana Baro Başkanı seçilen Av. Böke, teşekkür konuşmasında, “Değerli meslektaşlarım, 33. Dönem Genel Kurulumuzu dün 14 saatlik bir mücadele sonrasında sonuçlandırdık. Bugün de centilmence geçen bir seçim süreci yaşadık ve sonuçlar nihayete erdi. Adana Barosu yönetiminde bulunan ve bu dönemde hizmet veren tüm meslektaşlarıma Adana Barosu’na kazanımları için ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Adana Barosu’nun 32. Dönem Başkanı Sayın Semih Gökayaz ve diğer kurullardaki meslektaşlarıma verdikleri emeklerden dolayı ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bir önceki genel kurulda, yine bu salonda ‘Yarın itibariyle Adana Barosu’nu değiştireceğiz’ şiarıyla yola çıktık. Sahada devamlı birlik, beraberlik, dayanışma ve istişareyi vurguladık. Adana Barosu’nun en büyük kazanımının bu olduğunu, en büyük gücümüzün de Adana Barosu olduğunu herkese anlattık. Bizlere inanan, emek veren tüm çalışma arkadaşlarıma ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Bu zamana kadar hep ‘Artık değişim zamanı’ dedik. Seçimler bitti ve şimdi değişim zamanı. Adana Barosu’nu eski güçlü günlerine hep birlikte döndüreceğiz.” mesajı verdi.

Yeni yönetim şu şekilde oluştu:

BAŞKAN:

Av. VOLKAN BÖKE

YÖNETİM KURULU:

Av. ZÜLAL ELMALI ERDEM

Av. HÜSEYİN SAYGILI

Av. MUAMMER YILANCIOĞLU

Av. HASAN SOYLU

Av. DOĞHAN DOĞAN

Av. BARIŞ SOĞUKPINAR

Av. MEHMET GÖKBERK

Av. MAİDE İNCESOY SIPKI

Av. ÖZGÜR BARIŞ TELLİ

Av. DENİZ GÖKÇE KAVAKLI

DİSİPLİN KURULU:

Av. AYŞE EMRE TAŞKESEN

Av. BAHAR DİNÇ ÖRGEN

Av. YAĞMUR ERTİK

Av. FATİH OĞULTEKİN

Av. METEHAN ALTINCI

DENETLEME KURULU:

Av. ELİF IŞIL EMEKSİZ

Av. BERNA GÖKKAYA

Av. ENES KOCAMAZ

TBB DELEGE:

Av. ZEHRA AKARPINAR

Av. OKTAY YAŞAR

Av. ABBAS BİLGİLİ

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor