-ADANA BASKETBOL FEDERASYONU İL TEMSİLCİSİ KUTLU: -“BOTAŞ SPOR’UN ANKARA’YA TAŞINMASI ADANA BASKETBOLUNE BÜYÜK ZARAR VERDİ”

Adana Basketbol Federasyonu İl Temsilcisi Abdullah Kutlu, 1984 yılında kurulan BOTAŞ Spor’un 3 yıl önce Ankara’ya taşınmasının Adana basketboluna büyük zarar verdiğini söyledi.

Kutlu, BOTAŞ Spor, önceleri çalışanların çocuklarına spor yaptırmak için kurulduğunu, kendisinin de kulüpte önemli görevlerde bulunduğunu, kulübün çatısı altında oluşturduğu altyapı takımları, spor okulları, okul takımları, ve çeşitli branşlarda gösterdiği faaliyetlerle Türk sporuna birçok yönetici, antrenör ve sporcu yetiştirdiğini, başarılarda antrenör Ceyhun Yıldızoğlu’nun büyük emeklerinin bulunduğunu kaydetti.

BOTAŞ Spor’un geçmiş yıllarda altyapısında çok iyi sporcularının yetiştiğini, defalarca lig şampiyonluğu, Türkiye Kupası ve 3 kez Cumhurbaşkanlığı Kupası’na katıldığını, 2002-2003 sezonunda Cumhurbaşkanlığı Kupası’na müzesine taşıdığını, 2000-2001 sezonunda Türkiye’de Ronchetti Kupası’nda finale kalan ilk Türk takım olduğunu ifade eden Kutlu şöyle devam etti:

“Bundan 20-25 yıl kadar Türkiye’nin her kulübünde BOTAŞ Spor’un alt yapısında yetişmiş sporcular görmek mümkündü. Ayrıca milli takımın da forma giyen BOTAŞ Sporlu basketbolcular vardı. Aylin Yıldızoğlu, Dilek Buyuran, Filiz Yükrük, Şaziye ve Naile İvegin, Arzu Özyiğit, Aynur Saygun, Pelin Bilgiç, Tilbe Şenyürek BOTAŞ Spor altyapısında yetişen milli sporculardır.   BOTAŞ Spor sayesinde aileler çocuklarını basketbola yönlendirmeye başlamıştı. Menderes Spor Salonu’nda bayan seyirci patlaması yaşanıyordu. Ne yazık ki 2017 yılında kulübü Ankara’ya taşıdılar. Bu da Adana basketboluna zarar verdi. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın desteğiyle bu açık Adana Büyükşehir Belediyesi Kadın Basketbol kulübü tarafından kapandı.”

DEPLASMANLI LİGDE 3 KULÜBÜMÜZ VAR

Kutlu, deplasmanlı basketbol liginde Adana’nın 3 kulübünün bulunduğunu ifade etti. Kutlu, kadınlar süper liginde Adana Büyükşehir Belediyespor, Birinci Kadınlar Basketbol liginde Ceyhan Belediyespor, Erkekler Basketbol 2. Ligi’nde ise Seyhan Belediyespor’un bulunduğunu anlattı.

 Deplasmanlı ligde mücadele edecek kulüplerle ilişkilerinin çok iyi olduğunu belirten Kutlu, federasyonla ilişkiler ve diğer konularda her türlü desteği verdiğini, pandemiden dolayı liglerin başlama tarihlerinde değişiklik yaşanabileceğini de sözlerine ekledi.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor