Adana Basketbol Hatay’ı evinde yendi:73-96

Herbalife Nutrition Kadınlar Basketbol Süper Ligi’nin 10. haftasında Büyükşehir Belediyesi Adana Basketbol, deplasmanda Hatay Büyükşehir Belediyespor’u 96-73 yendi. Kulüp Başkanı Mehmet Işıkay, alınan bu farklı galibiyetle moral bulduklarını söyledi.
DEPLASMANDA 23 SAYILIK FARK
Haftalardır maç kazanamama stresi ile Hatay Büyükşehir Belediyesi karşısına çıkan Adana Basketbol Kulübü sporcuları rakibini 23 sayı farkla 96-73 yenerek ligdeki ikinci galibiyetini elde etti. Maçın ilk periyotu dışında rakibine büyük üstünlük kuran ‘potanın melekleri’ Çarşamba günü evinde saat 18.00’de Ormanspor’u ağırlayacak.
ALEX
İS’DEN TRİPLE DOUBLE
Daniellla Adams, 37 sayı 5 ribaunt ve 4 asistle oynayıp maçın en skorer ismi olurken Elina Babkina 24 ve 10 asistle double double yaptı. Galatasaray maçında 40 sayı atarak geçtiğimiz haftada ses getiren Alexıs ise Hatay maçını 21 sayı 11 ribaunt ve 11 asist ortalamasıyla triple double yaparak tamamladı.
ADANA’DAN TARAFTAR DESTEĞİ
Adana Basketbol Kulübü taraftarları Hatay’a çıkartma yaparak takımlarının yanlarında oldu. Maç öncesi teknik ekip ve oyunculara moral veren taraftarlar alınan farklı galibiyetten sonra büyük sevinç yaşadı. Karşılaşma sonrası ise özellikle antrenör Mehmet Özkan’a sevgi selinin büyük olduğu gözlendi.

HAKEMLER: Aydın Karaçam, Seyhan Topaloğlu, Alican Alıcı

HATAY BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESPOR: Asena Yalçın, Özge Yavaş 9, İdil Türk 3, Kardelen Gezgin, Peters 22, Hülya Çoklar, Dürdane Gülşah Gümüşay, Gizem Başaran 5, Ben Abdelkader 31, Melike Tuğba Oral 3

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ADANA BASKETBOL: Melis Uçar, İrem Naz Topuz 2, Nur Nihan Dabakoğlu, Sera Özelçi 8, Ivashchanka, Gizem Sezer 2, Adams 37, Nuran Tutsak 2, Sevgi Tonguç, Prince 21, Dikaioulaku 24

1.Periyot: 24-21

Devre: 33-48

3.Periyot: 54-70

(HABER: Mehmet APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor