Adana; büyük bir sanayi sitesine daha kavuşuyor

(HABER MERKEZİ)-Adana yeni bir sanayi sitesine daha kavuşuyor. Tarsus-Adana-Gaziantep (TAG) Otoyolunun Kozan çıkışının sadece 5-6 kilometre uzağında ,Göztepe mevki yakınlarında, Sarıçam Belediyesi sınırları içinde yer alacak bu yeni sanayi sitesi için çalışmalar tüm hızıyla sürüyor. 5 bin 500 dönümlük hazine arazisinin tahsisiyle kurulacak, bu yeni sanayi sitesinde; mobilyacılar, tamirciler, matbaacılar, geri dönüşümcüler, demirciler, mermerciler, madeni sanatkarlar, kaportacılar, galericiler ve benzer meslek mensupları yer alacak. Yeni site, üretime, ticarete kolaylık; kent trafiğine rahatlık sağlayacak…

AVCI: SOĞUK GÜNLERDE SICAK BİR GELİŞME OLDU

Kendi meslek mensuplarının da taşınacağı yeni sanayi sitesinin kurulmasını heyecanla bekleyenler sektör temsilcilerinden birisi de Adana Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı…

Avcı, fikir aşamasından bu yana içinde yer aldığı projenin tüm safhalarını takip ederken, Adana Sanayi Odası Başkanı Zeki Kıvanç’ın teşviki, mesaisi ve ısrarlı takibinin projenin bu noktaya gelmesinde etkili olduğunu söyledi. Yeni Sanayi Sitesi’nin Adana Valisi Süleyman Elban önderliğinde sorunsuz yürüdüğünü kaydeden Yalçın Avcı, “Sayın Valimiz bu projeyi çok önemsiyor ve her türlü desteği veriyor. Büyükşehir Belediyemizin bu kadar büyük bir alanın alt yapısını üstlenmesi ise ayrıca takdire değer. Öte yandan başta Sarıçam Belediyesi olmak üzere ilgili tüm kurumlarımızın desteğini alıyoruz. Tabi sonuçta, Adana için yola çıkıldı. Ve tüm Adanalıların ortak aklı, ortak çabasıyla mesafe alıyoruz. Yeni sanayi sitemizin yaklaştığını duyurmak bile, şu, salgın ve mevsim koşullarının etkisiyle ortamda esen soğuk rüzgarlara karşı içimizi ısıtan bir sıcaklık olacaktır. Adanalılara hayırlı olsun” dedi.

KENTİN OLANAKLARINA YAKIN, GÜRÜLTÜSÜNDEN UZAK

Mobilyacılar Odası Başkanı Yalçın Avcı, yeni sanayi sitesinin yapılmasıyla kente hem çok yakın mesafede fakat aynı zamanda kentin gürültüsünden ve sıkışıklığından uzak yeni bir sanayi sitesinin ortaya çıkacağını, yeni üretim ve istihdam alanlarıyla Adana’ya büyük değer katacağını,  şimdiye kadar bulundukları semtlerde dar alanlara sıkışmış meslek kesimlerinin daha sağlıklı ve ferah üretim koşullarına kavuşacağını, bunun yeni yatırımların önünü açacağını da kaydetti.

Avcı, yeni sanayi sitesi için esnaftan çok büyük talep olduğunu ve  yüzlerce esnafın,  buradan yer temini için sıraya girdiğini de bildirdi. 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor