ADANA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NDE NELER OLUYOR?

11 Temmuz 2020 tarihli Sözcü Gazetesi’nin sürmanşetini görünce, hayretler içinde kaldım. “Olmaz… bu kadarı da fazla…” dedim kendi kendime.

Türkiye’deki özellikle CHP’li belediyelerin çalıştırılmaması, görevlerini layıkıyla yapamaması için topyekün bir saldırı…

Hükümet, özellikle pandemiyle mücadelede toplanan yardımlara el koyarak CHP’li belediyelerin olduğu kent halkını kendilerine oy vermediği için cezalandırdığı gibi, CHP’li belediye başkanlarının elini kolunu bağlayarak bir sonraki seçimde başkanları beceriksizlikle ve hizmet üretmemekle suçluyarak tekrar seçim kazanamama koşulu yarattıklarını sanıyorlar.

Oysa kendi ayaklarına kurşun sıktıklarının farkında değiller. Tüm bu engellemelere rağmen CHP’li belediyeler, tüm zorlukları yenerek şimdiye kadar görülmemiş hizmeti halkına sunuyorlar.

Hükümetin belediyeleri engelleme çabalarının CHP’li belediye başkanlarını yıldıramadığı görülünce, yoktan var eden CHP’li Adana Büyükşehir Belediye Başkanı sayın Zeydan Karalar’ı kamuoyunda küçük düşürmek adına 2016’da belediyeden iş alan müteahhit makam odasındaki masa, sandalye ve koltukları takur-tukur sürükleyerek kamyonetlere yükletiyor.

Bu yapılanlar hiç de etik değli. Üstelik borç batağındakig geliri kısıtlanan belediye pandemi döneminde bile size para öderken, bu işi yapmanız ne AKP’ye ne de Hüseyin Sözlü’ye puan kazandırmaz.

Siz yalnız sayın Zeydan Karalar’ın değil, tüm Adana halkının onuruyla oynadınız. O makam bugün Zeydan Karalar’ın, yarın bir başka arkadaşın olacaktır. Yaptığınız iş tüm Adan ahalkına hakarettir.

Bir de eğer Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ı yıldırmayı hedeflediyseniz, gerçekten yanılıyorsunuz. Sizler sayın Zeydan Karalar’ı tanımıyorsunuz.  Nasıl yoktan var ederek, tüm kısıtlamalara rağmen belediyede hizmet üretiyorsa, o küllerinden doğan, Adana’nın bereketli topraklarının yetiştirdiği Yılmaz Güney’lerin, Muzaffer İzgü’lerin, Orhan Kemal’lerin, Demirtaş Ceyhun’ların, Fatih Terim’lerden geri kalmayacak kadar üretken, kentine hizmet etme sevdalısı, bu toprakların yetiştirdiği, sarı sıcaklardan güç alan, yokluğu litaretüründe barındırmayacak kadar üretken ve yaratıcı özelliği olan Adana delikanlısıdır.

O Adana’nın yağız oğlanıdır, kavgalar onu yıldırmaz. İnanıyorum daha da hırslanarak hizmeti size rağmen tüm engellemelere rağmen iki katına çıkaracaktır.

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor