ADANA BÜYÜKŞEHİR’DE İLK GÜNDEM: PARA, PARA, PARA..

– Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar’ın başkanlığını yaptığı dünkü meclis toplantısında, konuşmacılar, belediyenin içinde bulunduğu borç batağı gündeme geldi.

Karalar, açış konuşmasında, yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle yolların onarılması, sinekle mücadele, yarım kalmış hizmetler ilçe belediye başkanlarından gelen talepleri haklı bulduğunu belirterek, bu sorunların çözümünü kendisinin de bildiğini, ancak ekonomik sıkıntının boyutunun da yüksek olduğunu söyledi.

Karalar’ın bu açıklamasına tepki gösteren ve konuyla ilgili görüşlerini belirten AK Parti sözcüsü de, “Siz her zaman borcun yüksekliğinden bahsediyorsunuz.. Siz de bu meclisteydiniz, bilerek aday oldunuz” suçlamasına, “Biliyordum ve bilerek aday oldum. Çünkü bu sorunları kısa sürede çözeceğime inanıyorum” karaşılığını verdi. 11 ay yatan iş makinalarına 12 ay ödeme yapıldığı hatırlatmasında bulundu.

ADANA (BÖLGE)-Adana Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Zeydan Karalar başkanlığında yapılan dünkü toplantısında gündemin birinci maddesi, borçlar ve olmayan para tartışıldı..

İlçe Belediye Başkanlarının yaklaşan yaz mevsimi nedeniyle, bozulan yolların bir an önce yapılması, sinekle mücadele edilmesi konusunda talepte bulundular. Karalar, Adana Büyükşehir Belediyesi’nin büyük bir borç altında olduğunu, ancak sorunları bildiğini ve çözüm yolları üreteceklerini söyledi.

Karalar”ın bu giriş konuşmasından sonra söz alan AK Parti Grup Sözcüsü, “Sayın Başkan, siz hep borçtan bahsediyorsunuz.. Devlet Bahçeli Köprüsü inşaatı durdu, Seyhan Nehri üzerinde yapımı başlayan köprüde çalışmalar durdu.. Siz sürekli borçtan bahsediyorsunuz. Siz de bu Meclis’te bulundunuz ve borçları biliyordunuz. O zaman neden aday oldunuz?” şeklinde konuştu.

Karalar, bu soruya şu şekilde karşılık verdi; “Evet, bu Meclis’te bulundum.. Evet, borçları biliyordum.. Evet, bilerek aday oldum.. Çünkü bu sorunları çözeceğime inandığım için aday oldum.. Bazı araçlar, 12 aylığına kiralanmış, bir ay çalışmış, 11 ay ödeme yapılmış.. Bunları konuşmayalım mı? İlçelerimizin ve kent merkezlerimizin sorunlarını biliyorum. O sorunları en kısa sürede çözme gayretindeyiz.. Elbette bunlar parayla yapılacak.. Şu anda Adana Büyükşehir’in aylık geliri, aylık  ödenmesi gereken borçların çok altında.. Önlemler alıyoruz.. Ama var olanları, gerçekleri de halkımızın bilmesi gerekir, konuşmayalım mı ?”

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor