Adana Demirspor, Galatasaray’a 5-1 yenildi

STAT: Yeni Adana Stadyumu

HAKEMLER: Kadir Sağlam (**), Samet Çavuş (**), Bersan Duran (**)

ADANA DEMİRSPOR: Deniz Eren Dönmezer (**), Semih Güler (*), Gravillon (**), Manev (*), Abdulsamet Burak (*) (Dk.46 Fougeu ), Maestro (*), Tayfun Aydoğan (*) (Dk.68 Salih Kavrazlı ), Bünyamin Balat (*), Ali Yavuz Kol (*) (Dk.73 Ozan Demirbağ ), Alioui (*) (Dk.68 Tolga Kalender ?), Aymbetov (*) (DK.51 Yusuf Sarı *)

GALATASARAY: Muslera (***), Kaan Ayhan (***) (Dk.81 Efe Akman *), Metehan Baltacı (***), Abdülkerim Bardakçı (***), Jelert (**), Torreira (***) (Dk.70 Berkan Kutlu ), Kerem Demirbay (***), Barış Alper Yılmaz (***) (Dk.81 Yusuf Demir ), Mertens (***), Kerem Aktürkoğlu (***) (Dk.70 Yunus Akgün (*), Icardi (**) (Dk.25 Batshuayi **)

GOLLER: Dk.9 Kerem Aktürkoğlu, Dk.18 Semih Güler (KK), Dk.31 Barış Alper Yılmaz, Dk.38 Mertens, Dk.60 Abdülkerim Bardakçı (Galatasaray), Dk.79 Gravillon (P) (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Abdulsamet Burak, Tayfun Aydoğan, Ali Yavuz Kol (Adana Demirspor

KIRMIZI KART: Dk.90 Tolga Kalender (Adana Demirspor)

 

Adana Demirspor, kendi saha ve seyircisi önünde çıktığı Galatasaray karşısında farklı mağlup oldu. Mavi-Lacivertliler’de bireysel hatalar sonuca büyük etki yaptı. Adana Demirspor maça iyi başlasa da Galatasaraylı Metehan’ın uzun pasında topu sektiren kaleci Deniz’in hatasını çok iyi değerlendiren Kerem Aktürkoğlu topu filelere göndererek durumu 1-0 yaptı. Ardından Adana Demirspor savunmasında Semih topu kendi kalesine göndererek skor 2-0 oldu. Daha sonra Kerem Aktürkoğlu’nun pasında topla buluşan Barış Alper düzgün bir vuruşla topu filelere göndererek durumu 3-0 yaptı. Icardi’nin yerine oyuna giren Batshuayi güzel pasını çok güzel bir vuruşla filelere gönderen Mertens durumu 4-0 yaptı. İlk yarı bu skorla bitti, ikinci yarıya da Galatasaray golle başladı. Kullanılan korner atışında bomboş durumda topa kafa vuran Abdülkerim topu filelere gönderdi ve durumu 5-0 getirdi. Adana Demirspor geçen hafta olduğu gibi bu haftada Yusuf Sarı ile bir penaltı daha kaçırdı. İkinci kez penaltı atışı kazanan Mavi-Lacivertlilerde bu sefer topun başına geçen Gravillon, Muslera’nın uzandığı köşeden topu filelere göndererek skoru 5-1 yaptı ve maçta bu skorla sona erdi.

Sarı-Kırmızılı takımın sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda Mauro Icardi’nin sağlık durumuna ilişkin, “Futbolcumuz Mauro Icardi, Adana Demirspor maçının ilk yarısında bir pozisyonda zorlama sonrası sağ arka adalesinde yaşadığı sorun nedeniyle oyundan çıkmıştır. Futbolcumuzun durumu yapılacak detaylı tetkikler sonrasında belli olacaktır” denildi.

Adana Demirspor’da son Kasımpaşa 11’inden 2 değişikliğe gitti. Michael Valkanis Yusuf Sarı ve sakat olan Yusuf Barası yerine Tayfun Aydoğan ve Ali Yavuz Kol’u ilk 11’de tercih etti.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ise, ligde son oynadıkları TÜMOSAN Konyaspor maçının ilk 11’ine göre 3 değişiklik yaptı. TÜMOSAN Konyaspor maçı ilk onbirinde forma giyen Gabriel Sara, eşinin İngiltere’de doğum yapması dolayısıyla izinli olduğu için kamp kadrosunda yer almadı. Okan Buruk, Sara ve Dubois ile Nelsson’un yerine Metehan Baltacı, Jelert, Kerem Demirbay’ı tercih etti. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor