ADANA DEMİRSPOR İSTANBULSPOR’A PATLADI: 6-0

Adana Demirspor, geçen hafta şansız bir şekilde yenildiği Beşiktaş maçından sonra dün karşılaştığı ligin zayıf ekiplerinden İstanbulspor karşısında şov yaptı. Özellikle ikinci yarıdaki müthiş oyunuyla rakiplerine de gözdağı veren Adana Demirspor, Beşiktaş yenilgisinin acısını İstanbulspor’dan çıkarmış oldu: 6-0.

Karşılaşmanın gollerini 29.dakikada penaltıdan Younes Belhanda, 49.dakikada Yusuf, Sarı 55 ve 79.dakikalarda Onyekuru, 65.dakikada Badou Ndiaye ve 82.dakikada Gökhan Töre’den geldi. Attığı bu 6 golle de Fenerbahçe’den sonra en fazla gol atan takım olurken, 30 puanla da dördüncü sıradaki yerini korumuş oldu. Adana Demirspor, bu farklı galibiyetle Pazartesi günü karşılaşacağı Başakşehir’e de gözdağı vermiş oldu.

 

STAD: Yeni Adana Stadı

HAKEMLER: Mete Kalkavan (***), Ceyhun Sesigüzel (***), Murat Ergün Gözütok (***)

ADANA DEMİRSPOR: Ertaç Özbir (***), Jonas Svensson (***), Kevin Rodrigues (***) (Dk.68 Abdurrahim Dursun **), Semih Güler (***), Jovan Manev (***), Younes Belhanda (***) (Dk.79 Birkir Bjarnason **), Gökhan İnler (***), Badou Ndiaye (***) (Dk.68 Benjamin Stambouli **), Henry Onyekuru (***), Yusuf Sarı (***) (Dk.79 Gökhan Töre **), Fredrik Gulbrandsen (***), (Dk.68 Emre Akbaba **)

İSTANBULSPOR: David Jensen (*), Michael Ologo (*) (Dk.60 Oğuzhan Berber *), Okan Erdoğan (*) (Dk.60 Mehmet Yeşil*), Tuncer Duhan Aksu (*) (Dk.86 Ali Yaşar *), Demeaco Duhaney (*), Eduart Rroca (*), Muammer Sarıkaya (*) (Dk.64 Aldin Cajic *), Melih Kabasakal (*), Valon Ethemi (*), İbraihm Yılmaz (*), Emir Kaan Gültekin (*) (Dk.60 Jetmir Topalli *)

GOLLER: Dk.29 Younes Belhanda (P), Dk.49 Yusuf Sarı, Dk.55, 79 Henry Onyekuru, Dk.65 Badou Ndiaye (P), Dk.82 Gökhan Töre (Adana Demirspor)

SARI KARTLAR: Younes Belhanda (Adana Demirspor), Okan Erdoğan, David Jensen, Eduart Rroca (İstanbulspor)

MAÇTAN DAKİKALAR

Adana Demirspor maça istediği gibi başlayamayınca rakip İstanbulspor oyuna ilk dakikalarda ortak oldu. Mavi-Lacivertliler, 20 dakikadan sonra oyuna ağırlığını koymaya başladı.

25.dakikada Gökhan İnler’in ara topunu iyi takip eden Fredrik Gulbrandsen ceza sahası içerisinde Okan Erdoğan tarafından düşürülünce hakem Mete Kalkavan tereddütsüz penaltı noktasını gösterdi.

26.dakikada Younes Belhanda’nın kullandığı penaltıyı kaleci David Jensen çıkarsa da vardan gelen uyarı sonucu penaltı atışının tekrarı istendi.

29.dakikadaki penaltı atışını bu kez Younes Belhanda gole çevirerek takımını 1-0 öne geçirdi. Bu gol aynı zamanda ilk yarının da sonucu oldu.

Adana Demirspor, ilk yarıya oranla bu yarıya daha iyi başlayan taraf oldu. Bunun sonucunda 49.dakikada aradığı ikinci golüne kavuştu. Gelişen atakta Fredrik Gulbrandsen’in pasını çok iyi değerlendiren Yusuf Sarı meşin yuvarlağı düzgün vuruşla İstanbulspor filelerine göndererek durumu 2-0 yaptı.

Mavi-Lacivertliler 55.dakikada durumu 3-0 yaptı. Younes Belhanda’nın asistini çok iyi değerlendiren Henry Onyekuru takımının üçüncü golünü kaydetti.

İlk oyuncu değişikliğini konuk ekip İstanbulspor yapıyor. Konuk ekip 60.dakikada üç oyuncu değişikliği birden yaptı. Michael Ologo, Emir Kaan Gültekin ve Okan Erdoğan oyundan çıkarken, yerlerine Oğuzhan Berber, Jetmir Topalli ve Mehmet Yeşil oyuna dahil oldular.

65.dakikada Adana Demirspor penaltı kazandı. Topun başına geçen Badou Ndiaye topu ağlara göndererek durumu 4-0 yaptı.

68.dakikada Adana Demirspor’da üç oyuncu değişikliği birden yapıldı. Fredrik Gulbrandsen’in yerine Emre Akbaba, Kevin Rodrigues’in yerine Abdurrahim Dursun ve Badoğu Ndiaye’nin yerine de Benjamin Stambouli oyuna dahil olan isimler oldu.

79.dakikada Adana Demirspor’un 5.golü geldi. Oyuna ikinci yarıda giren Emre Akbaba’nın pasını çok iyi değerlendiren Henry Onyekuru kendisinin ikinci takımının beşinci golünü kaydederek durumu 5-0 yaptı. Bu dakikada Mavi-Lacivertliler’de Yusuf Sarı ve Younes Belhanda oyundan çıkarken, Gökhan töre ve Birkir Bjarnason oyuna giren isimler oldu.

82.dakikada yine Emre Akbaba’nın asist yaptığı maçta Gökhan Töre, Adana Demrispor formasıyla Süper Lig’de ilk golünü kaydederek durumu 6-0 yaptı. (HABER: YENER EKİNCİ)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor