ADANA DEMİRSPOR LİGİN DİBİNE DEMİR ATTI

Adana Demirspor, Trendyol Süper Lig’in ilk dört haftasında gösterdiği kötü performansla geçen sezonları aratıyor. Mavi-Lacivertliler, bu sezon oynadığı dört karşılaşmadan sadece bir puan alarak son sırada yer aldı. Adana Demirspor yediği 10 golle de Antalyaspor’dan en fazla gol yiyen takım durumunda.

 

Mavi-Lacivertliler, yeni sezona başlamadan önce birçok önemli oyuncusunu kaybetmiş transfer tahtası kapalı olduğundan dolayı da transfer yapamamıştı. Mevcut durumda ödenmeyen futbolcu alacakları nedeniyle uygulanan transfer yasağının Başkan Murat Sancak’ın transfer tahtasının açılması için yoğun çaba sarfettiği biliniyor. Taraftarlar da transfer sezonunun 13 Eylül’de sona ereceğini söyleyerek, Başkan Murat Sancak’ın bu tarihten önce transfer tahtasını açmasını ve transfer yapmasını bekliyorlar. Yoksa bu takımın daha kötü durumlara düşeceğinden korkuyorlar. Özellikle genç kaleci Deniz’le devam edilmesinden yanayız. Ancak tecrübeli bir file bekçisine ihtiyaç duyulduğu, defans hattının ilk dört haftada çok büyük hata yaptıkları gözlendi. Orta sahaya, kanatlara ve özellikle santrafor bölümüne büyük ihtiyaç duyulduğu gözlendi.

 

Oynanan dört maçta da hep ilk golü kalesinde gördü. Fenerbahçe maçı, kendi sahasında oynadığı Çaykur Rizespor maçında 2-0 geriye düştü. Deplasmanda yine Kasımpaşa karşısında 2-0 geriye düştükten sonra uzatma dakikalarında bulduğu golle sahadan 2-2 beraberlikle taraftarlarını umutlandırmışken, Galatasaray karşısında tel tel dökülen Adana Demirspor, ilk yarıda arka arkaya yediği gollerle 4-0 geriye düştü. İkinci yarıda da çok kötü bir futbol sergileyen Adana Demirspor bu maçtan 5-1 gibi farklı mağlubiyetle ayrıldı. İzlediğimiz kadarıyla sonuç daha farklı olabilirdi. Görülen şu ki; bu kadro Süper Lig için yeterli değil. Bu kadroyla ligde tutunmak çok zor gözüküyor. En kısa zamanda önlemlerin alınması ve transfer tahtasının açılarak transfer yapılması gerekiyor.

 

Bazı taraftarlar ve Başkan Murat Sancak arasındaki tartışmalar büyüse de Galatasaray maçına gelen taraftarlar takımlarına sahip çıkarak 90 dakika boyunca destek verdiler. Hatalı goller yiyen genç kaleci Deniz’e de büyük destek vererek ona moral verdiler ve Batsuayi’nin penaltısını kurtararak moral buldu. Adana Demirspor’un bu sezon lige başlangıç fikstürü de çok zorlu gözüktü. İlk hafta Fenerbahçe, ardından dördüncü hafta Galatasaray ile oynamak gerçekten zor. İki kulüpte yaptığı transferlerle ve kadrosuyla bu ligin üstündeler. Mavi-Lacivertliler, ligin ilk maçında deplasmanda Fenerbahçe’ye karşı daha dirençli oyun oynasa da Galatasaray karşısında aynı direnci gösteremedi.

 

Teknik Direktör Michael Valkanis, her ne kadar takımına güvense de, taraftarların çoğu bu takıma güvenmiyor. Michael Valkanis her maç sonrası yaptığı açıklamasında, takımın mücadelesinden memnun olduğunu, daha iyi olacaklarını ifade etti. Öte yandan Adana Demirspor’un beşinci ve altıncı hafta maç günleri ve saatleri de belli oldu. Buna göre, beşinci hafta deplasmanda 16 Eylül Pazartesi günü saat 20.00’de Antalyaspor ile oynadıktan sonra, altıncı hafta 22 Eylül Pazar günü saat 20.00’de kendi saha ve seyircisi önünde Corendon Alanyaspor ile oynayacak. Mavi-Lacivertliler’in bu iki maçtan çıkaracağı puan ve puanlarla durumu daha netlik kazanacak. Alınacak her kötü sonuç Adana Demirspor’u daha zor günler bekleyecek. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor