ADANA DEMİRSPOR REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR

Adana Demirspor, Spor Toto Süper Lig’in 33.haftasında evinde karşılaştığı Alanyaspor’u 4-2 mağlup ederek ligde 5 maç üste üste kazanmış oldu. Son 5 maçta Gaziantep FK (3-0), Kasımpaşa (5-0), Konyaspor (2-1), Kayserispor (5-3) ve Alanyaspor’u (4-2) mağlup etti. Mavi-Lacivertliler bu periyotta 19 gol atarken, kalesinde sadece  6 gol gördü. Galibiyet serisini 5 maça çıkararak puanını 60 yapan Mavi-Lacivertliler, bir  tarih daha yazmış oldular.

Adana Demirspor-Alanyaspor karşılaşması baştan sonuna kadar nefes kesti. Maçın gol perdesini 11.dakikada Alanyaspor’dan Efthimis Koulouris yaptı. Mavi-Lacivertliler bu gole 18.dakikada Cherif Ndiya ile eşitliği sağladı. 45+5’te Belhanda düzgün bir vuruşla takımını 2-1 öne geçirirken, İlk yarının uzatmalarının son dakilarında Alanyaspor’un kazandığı penaltı atışını Efecan gole çevirince ilk yarı 2-2 sona erdi. İkinci yarıya da baskılı ve istekli başlayan taraf Adana Demirspor oldu. 56.dakikada Belhanda’nın pasıyla topla buluşan Yusuf Sarı sağ kanattan aldığı topu ceza sahası dışında sol ayağıyla müthiş vurarak takımını 3-1 öne geçirdi. 66.dakikada Belhanda son sözü söyleyerek Adana Demrispor’u sahadan 4-2 galibiyetle ayrılmasını sağladı. Mavi-Lacivertliler, Süper Lig’de bu sezon evinde oynadığı hiçbir maçı kaybetmedi. 16 maça çıktığı kendi sahasında karşılaşmalarda 12 galibiyet 4 beraberlik yaşadılar.

Oyundan çıkana kadar sahanın en iyilerinden biri olan Belhanda, 2 gol 1 bir asistle yine yıldızlaştı. Bu sezon çıktığı maçlarda bugüne kadar 10 gole ulaşan Belhanda 6 da asist yaptı. Belhanda, son üç iç saha maçında da gol atmayı başararak bu alanda da iyi olduğunu gösterdi. Öte yandan Adana Demirspor’un kanat oyuncusu Yusuf Sarı da gollerine devam ediyor. Yusuf Sarı, Kasımpaşa ve Kayserispor’dan sonra Alanyaspor ağlarını da havalandırdı. Yusuf Sarı bu sezon 28 maçta 15 kez ilk 11’de başlarken 7 gol atarken, 3 de asist yaparak takımına faydalı oldu. Bir diğer başarılı oyuncu da Cherif Ndiaye oldu.Cherif Ndiaye, üst üste dördüncü maçınad da gol kaydetmeyi başardı. Devre arasında takıma katılan Cherif Ndiaye, 9.maçında gol sayısını 7’ye çıkartarak ne kadar isabetil bir trnasfer olduğunu kanıtlamış oldu. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor