ADANA DEMİRSPOR, SÜPER LİG’İN EN HIRÇIN İKİNCİ TAKIMI OLDU

Trendyol Süper Lig’in tamamlanan 17 haftalık periyotta ien hırçın takımı Fenerbahçe olurken, onu Adana Demirspor izledi. Süper Lig’de oynanan 17 haftalık periyotta kart raporuna yer verildi.

Ligde mücadele eden 20 takımda, 17 maçlık periyotta 524 futbolcu forma giydi. Söz konusu futbolculardan 28’i toplam 29 kırmızı kartla cezalandırıldı. Futbolculardan 336’sı da toplamda 721 kez sarı kart görüd. Fenerbahçe 4 kırmızı, 42 de sarı kart gördü. Fenerbahçe bu sayıyla 20 takım arasında en fazla eksik kalan takım olarak dikkati çekti. Fenerbahçe’yi 3 kırmızı, 38 sarı kartla Yukatel Adana Demirspor, 3 kırmızı, 35 sarı kartla Rams Başakşehir takip etti. Ligin en centilmen takımı ise 25 sarı kartla Mondihome Kayserispor, 36 kez sarı kart gören Galatasaray ile Yılport Samsunspor ve 48 sarı kartla cezalandırılan VavaCars Fatih Karagümürk oldu. Bu dört takımın oyuncuları hiç kırmızı kart görmedi.  Takımlara göre ligin ilk yarısında kart sayıları ise şöyle oluştu: Fenerbahçe: 4 kırmızı, 42 sarı kart, Adana Demirspor: 3 kırmızı, 38 sarı kart, Başakşehir: 3 kırmızı, 35 sarı kart, Çaykur Rizespor: 2 kırmızı, 47 sarı kart, Beşiktaş: 2 kırmızı, 38 sarı kart, Gaziantep FK: 2 kırmızı, 38 sarı kart, İstanbulspor: 2 kırmızı, 36 sarı kart, Pendikspor: 2 kırmızı, 29 sarı kart, Konyaspor: 2 kırmızı, 25 sarı kart, Hatayspor: 1 kırmızı, 50 sarı kart, Alanyaspor: 1 kırmızı, 42 sarı kart, Antalyaspor: 1 kırmızı, 35 sarı kart, Sivasspor: 1 kırmızı, 33 sarı kart, Kasımpaşa: 1 kırmızı, 32 sarı kart, Trabzonspor: 1 kırmızı 29 sarı kart, MKE Ankaragücü: 1 kırmızı, 27 sarı kart, Kayserispor: 25 sarı kart, Galatasaray: 36 sarı kart, Samsunspor: 36 sarı kart, VavaCars Fatih Karagümrük: 48 sarı kart.

Öte yandan, Adana Demirspor, bu hafta sonu deplasmanda oynayacağı Başakşehir maçı hazırlıklarına bugün tekrar toplanarak başlayacak. Son maçta Antalyaspor galibiyetiyle kötü günleri geride bırakan Mavi-Lacivertliler, şimdi tekrar eski günlerine dönmek istiyor. Bunun için çalışmalarına Pazar günü’ne kadar devam eden ve yılbaşı nedeniyle futbolculara iki gün izin verildikten sonra bugün tekrar toparlanacak olan takımda Antalyaspor kadrosunda olmayan M’baye Niang’ın takıma katılması için çağrı yapıldığı belirtilirkne, Pape Cisse ile Andreaw Gravillon’la ilgili sorunların da giderilerek takımla birlikte çalışmalara katılacağı ifade edildi. Teknik Direktör Serkan Damla da yaptığı açıklamada, “Lige verilen arayı en iyi şekilde değerlendirdik. Şimdi önümüzde zorlu maçlar bizleri bekliyor. Bu zorlu maçlardan en az zararla çıkarak Adana Demirspor’u layık olduğu yere tekrar getirmek istiyoruz. Takımda gidecek ve gelecek oyuncular var. Pape Cisse, M’baye Niang ve Andreaw Gravillon’un takımda kalması beni çko mutlu etti. Özellikle Andreaw Gravillon ile M’baye Niang takım için çok önemli iki oyuncu. Biri defansın bel kemeği, diğeri ise ileri ucun en iyi ismi. Bu iki isim tekrar bizlerle olacağı için mutluyum” dedi. Adana Demirspor’un, kendi tesislerinde yapacağı antrenmanların ardından Cuma günü İstanbul’a gitmesi bekleniyor. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor