ADANA DEMİRSPOR YENİ SEZONA NASIL GİRECEK?

Adana Demirspor, geçen hafta oynanan ligin son maçında Başakşehir’e kendi saha ve seyircisi önünde 6-2 mağlup olarak ligi noktalamıştı. Daha önceden takımdan ayrılması kesinleşen Yusuf Erdoğan ve Mario Balotelli’nin ardından takımda kalacak ve gidecek isimler merak edilmeye başlandı. Teknik Direktör Hikmet Karaman’ın da Başakşehir maçından sonra yaptığı açıklamayla kendisiyle ilgili kararın yönetimin vermesi gerektiğini söyleyerek ayrılıp ayrılmayacağı konusunda belirsizliğini koruyor.

Adana Demirspor’da birbirinden kaliteli oyuncular bulunuyor. Bu isimlerin birçoğuna talip çıkacağı bekleniyor. Bu isimlerin başında Andreaw Gravillon, Dorukhan Toköz, Emre Akbaba ve Yusuf Sarı geliyor. Öte yandan sözleşmesi sona erecek olan Youcef Atal’a da hem Türkiye’de hem de Avrupa’dan talipler olduğu belirtiliyor. Oyuncuların takımda kalıp kalmayacakları transfer sezonunda belirlenecek. Sezon başı PGS’den kiralanan ve kiralık sözleşmesinde zorunlu satın alma opsiyonu bulunan Edouard Michut’un bonservisi alınıyor. Michut’un önümüzdeki sezonda takımda önemli bir rol üstlenmesi bekleniyor. Takıma hangi takviyelerin yapılıp yapılmayacağı gidecek olan futbolculara göre yapılacağı belirtildi.

Murat Sancak’ın başkanlığı Metin Korkmaz’a devretmesi ve Metin Korkmaz’ın da nasıl bir yol izleyeceği merakla bekleniyor. Metin Korkmaz’ın kendi başına mı karar vereceği, yoksa Murat Sancak’ın direktifleri doğrultusunda mı karar verecek, bunu bekleyip göreceğiz. Transferleri de büyük ihtimalle Murat Sancak belirleyip, Metin Korkmaz’ın yapması ihtimali çok yüksek. Bunun hepsini 15 Haziran’da başlayacak transfer döneminde göreceğiz. Şimdiden Adana Demirspor’un yeni sezona nasıl bir kadro ile gireceği de merak edilen konuların başında geliyor.

Adana Demirspor, sezona çok iyi başlamasına rağmen alınan kötü sonuçlardan sonra Teknik Direktör Patrick Kluivert ile yollarını ayırdı. Kluivert’in ardından takımı bir süre yardımcı antrenör hazırladı ve takımın başında sahaya çıktı. Daha sonra Teknik Direktör Hikmet Karaman’la anlaşarak takımın başına getirildi. Hikmet Karaman döneminde iyi bir grafik çizemeyen Adana Demirspor sezonu 44 puanla 12.sırada bitirdi. Sezonun ikinci yarısından itibaren takımda çözülmeler oldu. Başkan Murat Sancak’ın takımı bırakmasından sonra para sorunu ortaya çıktı. Bu da birçok futbolcunun takımdan ayrılmasına neden oldu. Parasını alamayan futbolcuların çoğu alacakları için FIFA’ya müracaat ettiler. Bu müracaatların sonunda takıma Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası verildi. Şimdi yeni sezonda takımın maddi sorunu devam edecek mi, yoksa maddi sorunlar yüzünden yine birçok futbolcuyla yollar ayrılacak mı bu merak ediliyor. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor