ADANA DEMİRSPOR’DA HİKMEN KARAMAN DÖNEMİ

Adana Demirspor, Türkiye Kupası’na veda etmesinin ardından bir gün sonra yeni teknik direktörünü buldu. Daha önce görüşmeler yaptığı ve önceki gün de anlaştıkları Hikmen Karaman ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Hikmet Karaman’ın bugün takımın başında sahaya çıkması bekleniyor.

Mavi-Lacivertliler, sezona başladığı Patrick Kluivert ile yollarını ayırdıktan sonra takım yardımcı antrenör Serkan Damla’ya emanet edilmişti. Kadrosundan birçok oyuncuyu da kaybeden Adana Demirspor, şu anda Süper Lig’de 20.haftayı 29 puanla 6.sırada tamamlandı. 2023 yılını boş geçiren 63 yaşındaki teknik direktör Hikmet Karaman, 31 Mayıs 2022’de Kayserispor’daki görevinden ayrıldıktan sonra hiçbir takımın başına geçmedi.  Sosyal medyada Manchester City’nin başarılı teknik direktörü Pep Guardilo’ya benzetilen Hikmet  Karaman, son olarak Kayserispor’u çalıştırdı. Deneyimli teknik direktör Sarı-Kırmızılı takımın başında çıktığı 44 maçta 1.48 puan ortalaması tutturdu. 1.5 yıldır görev almayan Hikmet Karaman, daha önce Kayserispor, Ankaragücü, Malatyaspor, Alanyaspor, Rizespor, Bursaspor gibi takımları çalıştırdı. Karaman, 1 Aralık 1999-7 Aralık 2022 tarihleri arasında da Adanaspor’u da çalıştırmıştı.

Hikmet Karaman, Adana Demrispor’la anlaştıktan sonra yaptığı açıklamada şunları söyledi; “Evet arkadaşlar, önce camiamız için hayırlı olsun. Başkanımız Murat beye, Metin beye, Gökhan beye çok teşekkür ediyorum. Adana Demirspor takımı çok güçlü bir camia. Başkan Murat beyin bugüne kadar takımla ilgili yapmış olduğu gerek transferler gerek hedeflerde geçtiğimiz sezonlarda ve bu sezonda olmak üzere Süper Lig’de çok iyi performans sergilemişler. Dolayısıyla hedeflerimiz büyük, kaldığı yerden devam edeceğiz. Avrupa Kupası hedeflerimiz var, çalışmalarımız var, bu çalışma içerisinde camiamıza hayırlı olsun. Adana benim tanıdığım bir şehir, özellikle Adana Demirspor  taraftarını burada onikinci adam gücü çok önemli. Dolayısıyla bu hafta oynayacağımız maç ve bundan sonraki oynayacağımız maçlarda hedef puanlarla ayrılıp Avrupa hedefimizi bir an önce pekiştirmek ve orayı sağlama almak istiyoruz.” Diğer taraftan bugün saat 19.00’da Yeni Adana Stadyumu’nda oynanacak Adana Demirspor-Ankaragücü maçını Arda Kardaşler yönetirken, yardımcılıklarını ibrahim Çağlar Uyarcan ve Esat Sancaktar yapacak. Davut Dakul Çelik de maçın dördüncü hakemi olarak görevlendirildi.

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, 2023-2024 sezonu kombinesini alan taraftar çekilişine katılarak kazanan taraftarlarla akşam yemeğinde bir araya geldi. Başkan Murat Sancak ile yemekte buluşan taraftarlar ise şöyle; Mustafa Geçioğlu, Furkan Yeniay, Mustafa Öz, Ali Can, Turgay Kılıç, Murat Kolay, Ömer Büyükkaya, Nurettin Burak Sezer, Kemal Okuyanoğlu, Caner Gül ve Ulaş Kolay (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor