ADANA DEMİRSPOR’DAN, ARDA KARDEŞLER’E BÜYÜK TEPKİ

Adana Demirspor, deplasmanda karşılaştığı Fenerbahçe’ye 4-2 yenildi. Fenerbahçe kulübünün karşılaşma öncesinde saha zeminine Türkçe ve İngilizce olarak ‘Adil Rekabet’ yazdı ancak sahada adalet olmadığı görüldü. Hakem Arda Kardeşler, yardımcıları ve VAR hakemleri tüm haklarını Fenerbahçe’den yana kullandı.

‘OOSTERWOLDE KIRMIZI KART GÖRMELİYDİ’

Karşılaşma 2-1’lik skorla Fenerbahçe’nin üstünlüğü ile devam ederken, 64.dakikada Oosterwolde, Yusuf Barasi’ye ceza alanı çizgisi üzerinde müdahale etmeye başladı ve ceza alanı içerisinde de devam etti. Müdahale sonrası Yusuf Barasi yerde kalırken, hakem Arda Kardeşler, Oosterwolde’ye faul ve sarı kart verdi.

Yayıncu kuruluşta yayınlanan Trio programında Bülent Yıldırım ve Bahattin Duran pozisyon için sarı kartın doğru olduğunu, ancak hakem Arda Kardeşler’in kırmızı kart verseydi de kimsenin itiraz etmeyeceğini belirttiler. Deniz Çoban ise pozisyonun kesinlikle bariz gol şansını engelleme olduğunu ve kırmızı kart çıkarılması gerekitğini söyledi. Eski hakem Deniz Ateş Bitnel de pozisyonun penaltı ve kırmızı kart olması gerektiğini belirtti. Bitnel sosyal medya paylaşımında, “Oosterwolde’nin rakibine yaptığı ilk müdahale dışarıda, ikinci birleşik hareket içeride. Penalıt ve topla oynama isteği olmadan yapılan müdahale olduğu için kırmızı kart olmalıydı” ifadelerini kullanırken Erman Toroğlu da, “Mutlak gol pozisyonu, kırmızı kart olmalı. Ceza sahası dışında mı içinde mi, emin değilim” dedi.

MAÇ İÇERİSİNDE VERİLEN HATALI KARARLAR

1-Oosterwolde’nin Yusuf Barasi’ye yaptığı müdahale ceza alanı içerisinde olmasına rağmen hakem Arda Kardeşler ve VAR hakemi Emre Malok, Mavi-Lacivertliler’in penaltısını veremedi.

2-İrfancan Kahveci’nin Balotelli’ye arkadan yaptığı sert müdahalede kart bile gösteremedi.

3-Fenerbahçe’nin 4.golü öncesinde Serdar Dursun kendisini atmasına rağmen hakem Arda Kardeşler serbest vuruş verdi. (HABER: MEHMET APAYDIN)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor