ADANA DEMİRSPOR’UN DÖRDÜNCÜLÜĞÜ NETLEŞTİ

Bu sezon Süper Lig’de iyi bir performans sergileyen Adana Demirspor’un ligi dördüncü sırada bitireceği netleşti. Kendi evinde Beşiktaş’a mağlup olan Mavi-Lacivertli takım 63 puanda kalırken, 5.sıradaki Başakşehir’in berabere kalıp 53 puanda kalması ile 10 puanlık fark oluştu. Ligin bitimine 3 hafta kala Adana Demirspor’un Süper Lig’i 4.sırada bitireceği netleşmiş oldu.

Mavi-Lacivertliler’in Avrupa’ya gidebilmesi için Ziraat Türkiye Kupası’nı Fenerbahçe’nin kazanması gereikyor. Fenerbahçe kupada yarı final maçının ilk ayağında Sivasspor ile 0-0 berabere kalmıştı. Sarı-Lacivertliler, Sivasspor’u geçmesi durumunda Başakşehir-Ankaragücü maçının tur atlayanı ile final maçı oynayacak. Öte yandan Adana Demirspor’un evindeki yenelmizlik serisi Beşiktaş maçında sona erdi. Mavi-Lacivertliler bu sezon Spor Toto Süper Lig’de kendi evinde ilk kez bir maçtan mağlup ayrıldı. Kendi evinde 17 maç sonra mağlubiyet yaşayan Adana Demirspor, bu seride 13 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Mavi-Lacivertliler, kendi evinde son mağlubiyetini 7 Mayıs 2022 tarihinde Alanyaspor’a karşı alırken, 378 gün sonra mağlubiyet yaşadı.

MURAT SANCAK: İNŞALLAH AVRUPA’YA GİDERİZ

Adana Demirspor Başkanı Murat Sancak, Beşiktaş maçı sonrası açıklamalarda bulundu. Başkan Sancak, Avrupa için Türkiye Kupası finalini beklediklerini belirtirken “İnşallah Avrupa’ya gideriz” dedi.

Tüm taraftarlara teşekkür eden Başkan Murat Sancak, “Güzel bir maç oldu ve biraz şans bizden yana olsaydı şu anda çok farklı şeyler konuşulacaktı. Sağlık olsun, hakemlerinde canı sağolsun. Beşiktaş’ı da tebirk ediyorum. 17 hafta sahasında yenilmeyen bir takımımız var. Teknik heyet ve futbolcular gönülden oynadılar. Taraftarlarımıza ve futbol seyircisine güzel maçlar izlettirdik ve futbolu oynayarak herkesin takdirini kazanan bir takım olduk. Avrupa için Ziraat Türkiye Kupası sonucunu bekleyeceğiz. İnşallah Avrupa’ya gideriz. Seneye ihtiyaç duyduğumuz nokta transferler yaparak yeni sezona daha da üstüne koyarak başlarız inşallah. Bütün Adana Demirspor ailesine babaları, kardeşleri, abileri olarak sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum ve kocaman öpüyorum. Dördüncülüğümüz hayırlı olsun” ifadelerini kullandı. (HABER: CANSU ERSOY)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor