ADANA DEMİRSPOR’UN TOMBİK AHMET’İ SON YOLCULUĞUNA UĞURLANDI

Adana Demirspor’un unutulmaz isimlerinden ve ‘Tombik’ lakaplı futbolcu Ahmet Yaşar, dün öğle namazına müteakip Asri Mezarlığı’nda düzenlenen törenle toprağa verildi. ‘Tombik Ahmet’ futbol dünyasını derinden üzen bir şekilde önceki gün hayata veda etti. Yıllar boyunca hem sahadaki başarıları hem de kişiliği ile büyük bir sevgi kazanan Ahmet Yaşar’ın ani ölümü, sevenleri ve spor camiası arasında geniş bir üzüntü yarattı.

CHP Adana Milletvekili Orhan Sümer., Adana Demirspor eski Başkanı Adem Atılgan, TÜFAD Adana Şube Başkanı Mehmet Sümer, Adanaspor yöneticisi Osman Sümer, Adana 01 Futbol Kulübü Basın Sözcüsü Necip Erdoğan, teknik adamlar, Türk İş 4.Bölge Temsilcisi Edip Gülnar, Adana 01 Futbol Kulübü Altyapı Teknik Sorumlusu Reşat Yılmaz, Futbol İl Temsilcisi Bülent Oymacı, Sarıçam Belediyesi Spor Müdürü Kadir Gül, eski takım arkadaşları, 1940 Adana Demirspor Taraftarları Dernek Başkanı Zülfikar Çelik, TFF Bölge Müdürü Akif Oflaz,CHP Adana eski Milletvekili Zülfikar İnönü Tümer, ASKF Başkan Yardımcısı Hüseyin Arat, AGSYD Adana Şube Başkanı Mustafa Boz, Toros Gazetesi Kurucusu Erden Arat,  ailesi ve sevenleri katıldı.

Adana Demirspor Kulübü, sosyal medya hesabından yayınladığı mesajda, “Efsane futbolcumuz ve takım kaptanımız Tombik Ahmet’in vefatını derin bir üzüntü ile öğrenmiş bulunmaktayız. Tombik Ahmet, futbol kariyeri boyunca göstermiş olduğu üstün performans, liderlik ve takım ruhu ile kulübümüzün vazgeçilmez bir parçası olmuştur.

Hatırası, kulübümüzün tarihinde ve kalplerimizde sonsuza dek yaşayacaktır. Tombik Ahmet’e Allah’tan rahmet, ailesine, tüm sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz” denildi.

Ahmet Yaşar neden öldü?

Adana Demirspor‘un 1970’li yıllardaki efsane futbolcusu Ahmet Yaşar,  Uzun süredir sağlık sorunları yaşayan ve son 10 gündür yoğun bakımda tedavi gören Ahmet Yaşar, futbol dünyasında derin izler bırakmıştı.

Futbolu bıraktıktan sonra iki yıl geçmeden Adana Demirspor’dan ayrılan Ahmet Yaşar, 2007 yılında Adana Demirspor altyapısında, 2009 yılında ise Adana Gençlerbirliği’nde teknik direktörlük yaptı. Futbol kariyerinde Adanalı futbolseverlerin gönlünde özel bir yer edinmiş olan Ahmet Yaşar’ın ölümü, tüm Adana’yı derinden üzdü.

1972-1978 yılları arasında Adana Demirspor’un savunmasında görev yapan “Tombik” lakaplı Ahmet Yaşar, sert oyun tarzına rağmen 148 maçta sadece 1 sarı kart gördü ve hiç kırmızı kartla cezalandırılmadı. Savunmadaki başarısıyla takımı için vazgeçilmez bir isim oldu. (BÖLGE SPOR)

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Spor