Adana “gastronomi kenti” olma yolunda
ADANA (İHA) – Adana’nın gastronomik değerinin UNESCO
tarafından “gastronomi kenti” olarak tescillenmesine yönelik destek mektubu
Adana Valisi Mahmut Demirtaş tarafından imzalandı.
Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, UNESCO’ya “gastronomi kenti”
başvurusunun Büyükşehir Başkanlığınca yapılabildiğini ifade ederek sürece dair
Vali Demirtaş’a bilgi verdi ve desteklerinden dolayı teşekkür etti.
Adana Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılacak başvuruya yönelik destek
mektubunu imzalayan Vali Demirtaş; atılan imzanın önemli bir adım olduğunu
ifade etti.
Adana’nın tarihi ve kültürel derinliği, Anadolu, Ortadoğu ve Doğu Akdeniz
arasındaki köprü konumu, doğal güzellikleri, misafirperver insanları, gelişmiş
ulaşım ve konaklama imkanlarıyla önemli bir turizm potansiyeline sahip olduğunu
belirten Vali Demirtaş; gastronomi turizminin günümüzde turizmin yükselen
eğilimleri arasında yer aldığını dile getirdi.
Malzeme çeşitliliği, kalitesi ve zenginliği ile Türk mutfağının önemli
merkezlerinden biri olan Adana’nın yerel ve geleneksel mutfağına ait
değerlerinin korunup geleceğe taşınması ve bu değerlerin tescillenmesi için
yapılacak her türlü çalışmaya desteklerinin tam olduğunu vurgulayan Vali
Demirtaş, “Adana’nın en yerel ve en geleneksel mutfak kültürünü, ülkemize ve
dünyaya tanıtma yolunda bir adım olarak nitelendirdiğimiz UNESCO gastronomi
kenti talebimizin ilimize şimdiden hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.