Adana Gençlik Örgütleri, Suruç Katliamında yaşamını yitirenleri andı

Adana Gençlik Örgütleri, Suruç’ta yaşamını yitiren 33 düş yolcusunu ölümlerinin 7.yılında Heykelliparkta andı. TİP Üyesi Poyraz Ahmet İnanç, “7 yıl önce devrimin kenti Kobanê’yi yeniden inşa etmek için yola çıkan 33’leri, Düş Yolcularını anmak üzere burada toplandık. Gençlik olarak, Amed, Suruç, Ankara’nın ve ezilenlere dönük tüm katliamların hesabını sorana dek içimizde hiç dinmeyecek öfkeyi büyütüyor, onların harcına karıştıkları halklar arasındaki eşitlik, özgürlük ve kardeşlik köprüsünün son taşını koyana dek mücadeleyi sürdüreceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.”

 

 

HABER: GÜLİSTAN ÖZBEY

ADANA (BÖLGE)-Adana Gençlik Örgütleri öncülüğünde, Suruç Katliamı’nın yıldönümünde düzenlenen açıklamaya HDP, HDK, DBP, ESP, TİP, İHD, SYKP, SES Eğitim Sen, Halkevi ve çok sayıda kişi katıldı. Saygı duruşu ile başlayan anmada, “Suruç’u unutma unutturma”, “Suruç için adalet herkes için adalet”, sloganları atıldı. Anmada katliamda yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının olduğu dövizler taşındı.

“ADLARINI YILDIZLARA YAZDILAR”

Basın açıklamasını okuyan TİP üyesi Poyraz Ahmet İnanç, 7 yıl önce devrimin kenti Kobanê’yi yeniden inşa etmek için yola çıkan 33’leri, Düş Yolcularını anmak üzere bugün burada toplandıklarını söyledi. İnanç, “33 düş yolcusu, devrim düşünü gerçek kılmak için yola çıktı. Bir devrimden bir diğerine köprü kurmak istedi; işte bugün gençliğin 33’lere sözü bu düşü gerçek kılmaktır. 33’ler bulundukları her yerde umudu taşıyanlardan, kavgaya göğüs gerenlerdendi. Geleceği çalınan gençlerin, sömürülen işçilerin, şiddetin her türlüsüne uğrayan kadınların, toplumsal olarak dışlanan LGBTİ+’ların, toprağı talan edilen köylülerin, inkâr edilen Kürt halkının yanındaydılar. Onlar büyük kavgaları hazırlayanların arasında adlarını yıldızlara yazdılar” dedi.

“HALKLAR ARASINDAKİ EŞİTLİK, ÖZGÜRLÜK VE KARDEŞLİK KÖPRÜSÜNÜN SON TAŞINI KOYANA DEK MÜCADELEYİ SÜRDÜRECEĞİZ”

Suruç için adalet, herkes için adalet diyen İnanç, “Onlar bir devrimin peşinden gidenler, bir devrimin izini sürenler, Rojava’da çakılan devrim kıvılcımı için Kürt ve Türk halkları arasında köprü kurmak isteyenlerdi. Devlet destekli barbar İŞİD çeteleri tarafından katledildiler. Gençlik olarak, Amed, Suruç, Ankara’nın ve ezilenlere dönük tüm katliamların hesabını sorana dek içimizde hiç dinmeyecek öfkeyi büyütüyor, onların harcına karıştıkları halklar arasındaki eşitlik, özgürlük ve kardeşlik köprüsünün son taşını koyana dek mücadeleyi sürdüreceğimizi bir kez daha haykırıyoruz.”

 

    Bir yanıt yazın

    E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

    Röportaj

    Sağlık

    Spor